Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2021

Vremenska napoved - 7. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 7. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2021Popoldne bo delno jasno. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 8 °C.
Jutri bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo delno jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. V nedeljo se bo nebo pooblačilo, popoldne ali zvečer bo v notranjosti pričelo rahlo snežiti. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. januarja
V ponedeljek se bo sredozemski ciklon pomaknil proti Črnemu morju. Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se bo obrnil na severozahodno smer.

V ponedeljek bo rahlo sneženje ponehalo, od torka do sobote bo brez padavin. V začetku tedna bo na Primorskem pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v notranjosti Slovenije približno 0°C.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, po nižinah lahko tudi večji del dneva megleno ali oblačno.
Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje pretežno oblačno. V krajih južno in vzhodno od nas bodo občasno manjše padavine. Ob severnem delu Jadrana bo rahlo deževalo, pihala bo burja, drugje rahlo snežilo.


Gorski svet
Danes bo delno jasno, v Notranjskih hribih in ob pobočjih južnih Julijcev pa pretežno oblačno ali megleno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -5, na višini 2500 metrov pa -12°C.

Jutri bo oblačno in megleno, v zahodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -6, na višini 2500 metrov pa -13°C.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sućuraj | kamera