Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.1.2021

Vremenska napoved - 6. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 6. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.1.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi snežnimi plohami, lahko tudi zagrmi. V severovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 9 °C.
Jutri se bo delno zjasnilo. V prvem delu dneva bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, v alpskih dolinah približno -7, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. V soboto bo brez padavin z burjo na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. januarja
V nedeljo se nam bo približal sredozemski ciklon, ki se bo potem v začetku tedna pomaknil proti Črnemu morju. Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se bo obrnil na severozahodno smer.

V nedeljo bo večinoma oblačno vreme, popoldne ali zvečer bo v notranjosti Slovenije pričelo rahlo snežiti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V ponedeljek bo rahlo sneženje ponehalo, od torka do petka bo brez padavin. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v notranjosti Slovenije približno 0°C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, marsikje v notranjosti snežne. V bližini morja bodo posamezne nevihte.
Jutri bo delno jasno, po nižinah lahko tudi večji del dneva megleno ali oblačno. Popoldne se bo v krajih južno od nas povečala koprenasta oblačnost.


Gorski svet
Danes bo megleno in pretežno oblačno z občasnimi snežnimi plohami. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -5, na višini 2500 metrov pa -11°C.

Jutri bo delno jasno, v Notranjskih hribih in ob pobočjih južnih Julijcev pa pretežno oblačno ali megleno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -5, na višini 2500 metrov pa -12°C.

Vremenski pojavi na dan 6. januar:
6.1.1947
Jasen in zelo mrzel januarski dan, še posebej jutro. V Žireh se je temperatura zjutraj spustila do minus 24,2 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju so namerili minus 24,0 stopinj C, v Celju minus 23,6 stopinj C, v Ljubljani minus 22,9 stopinj C, na Planini pod Golico minus 22,1 stopinj C in v Ajdovščini minus 15,5 stopinj C.

6.1.1967
Prejšnje popoldne in več kot noči je v Slovenski Istri neobičajno obilno snežilo. V Rakitovcu je zapadlo 40 centimetrov, v Seči 19 centimetrov, v Kopru in Movražu 16 centimetrov, v Kubedu 15 centimetrov in v Strunjanu 10 centimetrov snega.

6.1.1975
V vzhodnem delu Slovenije je bilo po v glavnem hladnem jutru čez dan jasno in za mesec januar zelo toplo. Na Šmartnem na Pohorju se je ogrelo do 18,0 stopinj C, v Svečini in Jeruzalemu v Slovenskih goricah so namerili 16,5 stopinj C, v Slovenskih Konjicah 16,3 stopinj C in v Črnomlju 15,8 stopinj C.

6.1.1999
Za mesec januar izjemno topel in sončen dan v sredogorju in visokogorju. Na meteorološki postaji Vogel (1535 m) se je temperatura povzpela do pomladanskih 15,5 stopinj C, na Rogli (1492 m) do 13,7 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo (1067 m) do 10,6 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 9,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Songon-Agban | hiking