Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.1.2021

Vremenska napoved - 5. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.1.2021Sredi dneva bo zmerno do pretežno oblačno, vmes bodo tudi sončna obdobja. Popoldne se bo povsod nebo pooblačilo, v južnih krajih bo začelo rahlo deževati. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C.
Zvečer in preko noči bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo in do jutra v glavnem ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, v alpskih dolinah približno -3, na Primorskem do 5 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami, tudi snežnimi. Ob morju lahko tudi zagrmi. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 6, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo delno zjasnilo, predvsem v prvem delu dneva bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti.
V petek bo dokaj oblačno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Nekaj sonca bo zlasti v višjih legah in na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. januarja
V soboto bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo pa se nam bo približal sredozemski ciklon, ki se bo potem v začetku tedna pomaknil proti Črnemu morju. Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bo precej oblačno, vendar predvidoma še suho vreme. V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo. Do konca obdobja kaže na suho, deloma jasno in vsaj v začetku tedna bolj mrzlo vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, v krajih južno od nas se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer in v noči iz torka na sredo razširile proti severu. Dež bo ponekod prešel v sneg.
Jutri bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, marsikje v notranjosti snežne.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, sredi dneva je možen kakšen sončni žarek. Zvečer in preko noči bo občasno snežilo. Pihal bo v glavnem šibak južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -4, na višini 2500 metrov pa -10°C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno s kakšno snežno ploho. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -5, na višini 2500 metrov pa -12°C.

Vremenski pojavi na dan 5. januar:
5.1.1993
Večji del Evrope je bil pod vplivom močnega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. V Sloveniji je bil tlak, preračunan na morski nivo, izjemno visok; na Letališču Maribor in v Novem mestu se je povzpel do 1048 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti do 1047 hPa in v Portorožu do 1038 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Moneglia | hike