Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.1.2021

Vremenska napoved - 4. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 4. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.1.2021Danes bo oblačno, pojavljale se bodo manjše padavine, po nižinah zlasti rahel dež. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, v alpskih dolinah približno 0, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Nekaj sonca bo sredi dneva predvsem v višjih legah ter na Primorskem. Proti večeru in v noči iz torka na sredo bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, v alpskih dolinah do -4, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Zlasti v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.
Do srede zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale. V sredo čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, tudi snežnimi.
V četrtek se bo delno ranebo zjasnilo, v prvem delu dneva bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. januarja
V petek in v soboto bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo se nam bo približal sredozemski ciklon, ki se bo v začetku tedna pomaknil proti Črnemu morju. Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo od severa pritekal dokaj mrzel zrak.

V petek in v začetku tudi v soboto bo predvidoma suho vreme. V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo. V torek in sredo bo pretežno jasno in mrzlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, občasno bodo rahle krajevne padavine.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer in v noči iz torka na sredo razširile proti severu.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel južni do jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -4, na višini 2500 metrov pa -9°C..

Jutri bo pretežno oblačno, sredi dneva je možen kakšen sončni žarek. Pihal bo v glavnem šibak južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -4, na višini 2500 metrov pa -10°C.

Vremenski pojavi na dan 4. januar:
4.1.1971
končalo se je obdobje s pogostim sneženjem, ki se je začelo 27. decembra. V tem obdobju so se vrstili sredozemski cikloni in v nekaterih krajih je vsota višin novozapadlega snega od 27. decembra od 7. ure zjutraj do 4. januarja do 7. ure zjutraj presegla 100 centimetrov. V Mrzli Rupi na Idrijskem je vsota znašala 181 centimetrov, v Zgornjih Poljanah na Notranjskem 168 centimetrov, v Kranjski Gori 144 centimetrov, v Ukancu v Bohinju 134 centimetrov, v Logatcu 133 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 103 centimetrov in na Vrhniki 90 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Jebudo | lana