Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.1.2021

Vremenska napoved - 31. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 31. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 31. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.1.2021Popoldne bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo občasno snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo zvečer povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo približno 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo zjutraj ponehala. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Goriškem in ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature pa od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. V sredo bo na vzhodnem delu države še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. februarja

V začetku bo k nam iznad Sredozemlja dotekal razmeroma topel in vlažen zrak, v nedeljo ali ponedeljek pa bo naše območje prešla hladna fronta.

Od srede do sobote bo na vzhodnem delu države občasno delno jasno in v glavnem suho. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo in ponedeljek bo oblačno, padavine se bodo okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. V torek bo predvidoma suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno s padavinami. Ob morju bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri se bo delno ranebo zjasnilo, v prvem delu dneva bo po nižinah megleno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo čez dan slabelo in popoldne ponehalo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v začetku bodo lahko nekatera pobočja Kamniških Alp in zahodnih Karavank še v oblakih. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. januar:
31.1.1950
Nad debelo snežno odejo se je v pretekli, deloma jasni noči v veliko krajih močno ohladilo. V Celju se je padanje temperature ustavilo šele pri minus 29,4 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju so namerili minus 23,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,1 stopinj C, v Mariboru minus 23,0 stopinj C in v Novem mestu minus 22,4 stopinj C.

31.1.1951
Mesec januar se je zaključil z izjemno debelo snežno odejo v alpskem svetu, saj je od meseca novembra do meseca januarja pogosto obilno snežilo. Na meteorološki postaji Dom na Komni v Julijskih Alpah (1520 m) so izmerili 306 centimetrov, na Rudnem polju na Pokljuki (1343 m) 229 centimetrov, v Ratečah (864 m) in na Predelu (1156 m) 210 centimetrov in v Podolševi na Koroškem (1247 m) 145 centimetrov snega.

31.1.1989
Po svežem jutru je bilo jasno popoldne v večjem delu Primorskem neobičajno, v veliko krajih celo rekordno toplo za mesec januar. Na Slapu pri Vipavi se je ogrelo do 19,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici in Komnu na Krasu so namerili 19,0 stopinj C, v Vedrijanu v Goriških brdih 18,5 stopinj C in v Tolminu 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Santorini | hribi