Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.1.2021

Vremenska napoved - 30. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 30. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.1.2021Popoldne bo oblačnost povečala, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 12 °C.
V prvem delu noči bo pričelo deževati, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 1, na Primorskem ob burji približno 6 °C.
Jutri bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo popoldne od severa slabele. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature približno 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in v torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. februarja

V začetku bo k nam iznad Sredozemlja dotekal razmeroma topel in vlažen zrak, predvidoma v nedeljo pa bo naše območje prešla hladna fronta.

Od srede do sobote kaže na bolj oblačno in postopno toplejše vreme. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V nedeljo se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, dež bo ponekod lahko prešel v sneg. V ponedeljek bo precej oblačno in hladneje.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopno nebo pooblačilo. Zvečer se bodo v krajih južno in zahodno od nas začele pojavljati padavine. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami. Ob morju bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, popoldne pa bo oblačnost povečala. Pihal bo veter zahodnih smeri, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo popoldne slabelo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. januar:
30.1.1989
Z izjemo Skandinavije in Rusije se je nad Evropo raztezalo območje izrazito visokega zračnega tlaka. Dopoldne je tlak, preračunan na morski nivo, v Sloveniji dosegel najvišjo vrednost: v Ljubljani in Novem mestu 1047 hPa, na Letališču Maribor in v Murski Soboti 1046 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

30.1.1992
Popoldne je bilo predvsem v dolini Soče ob burji za mesec januar zelo toplo. V Novi Gorici se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C in v Bovcu do 17,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Montpellier | abc hiker