Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.1.2021

Vremenska napoved - 3. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 3. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.1.2021Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo pretežno oblačno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Pojavljale se bodo manjše krajevne plohe, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, v alpskih dolinah približno -4, ob morju 5, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Zlasti v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.
V torek bo pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno, nekaj sonca bo občasno zlasti v višjih legah ter na Primorskem. Večinoma suho bo, na Primorskem bo zapihala rahla burja. Zvečer in v noči iz torka na sredo bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj v glavnem ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. januarja
V četrtek in verjetno še v petek bo nad naše kraje od zahoda segalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad našimi kraji se bo postopno nekoliko ohladilo. Ob koncu tedna bodo nad Sredozemljem ponovno nastajali cikloni, za katere pa se žal še ne da točneje napovedati, ali bodo vplivali tudi na vreme pri nas ali nekoliko južneje.

V četrtek in petek bo zelo verjetno suho vreme, zlasti na Primorskem bo tudi nekaj sonca. Ob koncu tedna bodo padavine ponovno nekoliko verjetnejše, v primeru padavin bo tudi po nižinah lahko snežilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, ki bodo pogostejše v krajih zahodno in južno od nas.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno megleno, čez dan se bo zlasti v visokogorju oblačnost trgala, v sredogorju pa bo ostalo v glavnem megleno. Zlasti v zahodni polovici slovenskih gora bodo posamezne snežne plohe. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -2, na višini 2500 metrov pa -8°C.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno. Pojavljale se bodo kratkotrajne snežne plohe. V prvem delu dneva bo pihal rahel južni do jugovzhodni veter, potem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -3, na višini 2500 metrov pa -9°C.

Vremenski pojavi na dan 3. januar:
3.1.1962
Do jutra so obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki so začele 31. decembra, v glavnem ponehale. Zaradi toplega višinskega jugozahodni vetera je tudi v sredogorju deževalo, meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila pod 1000 metrov. Težišče padavin je bilo v Posočju, kjer je v nekaterih krajih v 72 urah padlo preko 400 milimetrov padavin. Tudi v nekaterih krajih drugje so bile padavin neobičajno obilne in so 3. januarja presegli povprečno januarsko višino padavin! V Kneških Ravnah na južnem pobočju Vogla so namerili 479 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 462 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 454 milimetrov, v Kobaridu 380 milimetrov, v Tolminu 351milimetrov, v Idrijski Beli 304 milimetrov in v Kamniški Bistrici 254 milimetrov padavin v preteklih 72 urah.

3.1.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo središče obsežnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračun na morski nivo, v dopoldanskih urah dosegel 1046 hPa, v Novi Gorici 1042 hPa in v Portorožu 1040 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sarichioi | kamera