Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.1.2021

Vremenska napoved - 29. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 29. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 29. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.1.2021Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Pozno popoldne se bo oblačnost zlasti na zahodnem delu države trgala. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki bo zvečer slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, ob morju in na vzhodem delu države do približno 10 °C.
Jutri dopoldne bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Sredi dneva in popoldne se bo od zahoda nebo pooblačilo, ponekod bo ponovno zapihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature v zatišnih legah severne Slovenije od -7 do -3, drugje od -2 do 1, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 6, ob morju in na vzhodem delu države do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Jutri zvečer in v noči iz sobote na nedeljo bo občasno deževalo, meja sneženja se bo postopno spustila pod 600 m nadmorske višine. V nedeljo bo oblačno, občasno bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek kaže na pretežno oblačno in suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. februarja

Polarna fronta bo tudi v prihodnjih dneh segala precej proti jugu. Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka v toplejši zračni masi, nad večjim delom Evrope pa bo pri tleh območje nizkega zračnega tlaka. Od četrtka naprej kaže na prodor višinskega hladnega vala v zahodno Sredozemlje in nastanek ciklona, ki naj bi do prihodnje nedelje dosegel tudi naše kraje.

V torek in sredo kaže na deloma jasno vreme s hladnim jutrom, čez dan pa bo postopno topleje. Od četrtka naprej kaže na bolj oblačno vreme, prišli bomo pod vpliv višinskih jugozahodnih vetrov in jugozahodnega vetra pri tleh. Zlasti na zahodnem delu države bodo možne manjše padavine, na vzhodnem delu države pa bo lahko nekaj sonca.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, v krajih zahodno in severno od nas se bo pozno popoldne ponekod delno ranebo zjasnilo. V Kvarnerju bo pihal jugo.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa se bo postopno ponovno nebo pooblačilo. Zvečer se bodo v krajih južno in zahodno od nas začele pojavljati padavine. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno, ponekod megleno. Občasno bo rahlo snežilo, meja sneženja bo med 1000 m in 1500 m nadmorske višine. Pihal bo bo zmeren do močan jugozahodnik, ki bo pozno popoldne oslabel in se obračal na severozahodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, popoldne pa se bo nebo pooblačilo. Zvečer bodo na zahodnem delu države že možne padavine.
V začetku bo pihal rahel severozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bo veter obrnil na jugozahodni smer in se krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. januar:
29.1.2002
Popoldne je bilo na severovzhodu in v višjih legah jasno ter za mesec januar izjemno toplo, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. V Slovenskih Konjicah se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 21,4 stopinj C, v Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 19,5 stopinj C, v Velikih Dolencih in Velenju 19,2 stopinj C, v Novi vasi na Blokah 18,3 stopinj C, v Mariboru 17,9 stopinj C, v Sevnem nad Litijo 16,5 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo 13,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ajaccio | abc hiker