Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.1.2021

Vremenska napoved - 28. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 28. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.1.2021Popoldne se bo nebo pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 8 °C.
Preko noči se bo v glavnem nebo zjasnilo, le na Primorskem bo zjutraj že pretežno oblačno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature v zatišnih legah severne Slovenije od -6 do -2, drugje od 0 do 4 °C.
Jutri se bo po deloma jasnem jutru hitro nebo pooblačilo. Zlasti popoldne bo rahlo deževalo, manj verjetno v severni in severovzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik, ki bo zvečer ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, ob morju in na vzhodem delu države do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto dopoldne bo pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda nebo pooblačilo. Zvečer in v noči iz sobote na nedeljo bo ponekod občasno deževalo, meja sneženja se bo spustila pod 800 m nadmorske višine. Do nedelje zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne se bo jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. februarja

V ponedeljek nas bo oplazila nova vremenska motnja, od torka do sobote pa bomo na robu območja visokega zračnega tlaka. Od zahoda bo pritekal postopno toplejši zrak.

Od ponedeljka do petka bodo padavine malo verjetne, le na zahodnem delu države bo od četrtka do sobote zlasti v hribih možen rahel dež. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, topleje bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno.
Jutri bo pretežno oblačno, dopoldne se bo nebo pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Popoldne bo zlasti ob severnem delu Jadrana ter na Hrvaškem občasno deževalo. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od zahoda nebo pooblačilo. Baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren veter, ki se bo iz severozahodne obračal v zahodno in jugozahodno smer. Na 1500 m bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri se bo po deloma jasnem jutru hitro nebo pooblačilo. Zlasti popoldne bo rahlo snežilo, meja sneženja bo na približno 800 m nadmorske višine. Čez dan bodo nekateri vrhovi v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. januar:
28.1.1952
Po koncu obilnega sneženja so zjutraj ponekod, zlasti v severni polovici Slovenije, izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu januarju po 2. svetovni vojni. V Logu pod Mangartom je višina snega dosegla 164 centimetrov, v Dražgošah so ga namerili 132 centimetrov, v Mojstrani 110 centimetrov, v Logarski Dolini 108 centimetrov, v Bovcu 97 centimetrov, na Mostu na Soči 63 centimetrov, v Mariboru 57 centimetrov in v Radečah pri Zidanem Mostu 50 centimetrov snega. Čez dan se je nebo zjasnilo, zaradi svežega snega ter suhe in hladne zračne mase pa se je v naslednji noči v veliko krajih zelo močno ohladilo. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura s popoldanskih 0,8 stopinj C do jutra naslednjega dne zdrknila do minus 25,2 stopinj C, v Murski Soboti je bil zabeležen padec z 2,4 stopinj C na minus 22,6 stopinj C, na Rudnem Polju z minus 4,0 stopinj C na minus 29,0 ° in v Celju z 2,3 stopinj C na minus 21,6 stopinj C. V Babnem Polju se je samo od 14. ure popoldne do 21. ure zvečer ohladilo z minus 2,1 stopinj C na minus 20,0 stopinj C!

28.1.1979
Že drugi dan je zaradi narivanja zelo vlažne zračne mase na gorske pregrade ob obilenem jugozahodnem vetru močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo preko 500 milimetrov padavin v preteklih 48 urah. Na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen rekord v dvodnevni višini padavin, zato je v veliko krajih prišlo do močnih hudourniških poplav! V Ukancu v Bohinju je opazovalec izmeril 541 milimetrov padavin, podobno je bilo v Plužni pri Bovcu s 540 milimetrov padavin, v Kobaridu je padlo 458 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 381 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 303 milimetrov, v Čepovanu 219 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 218 milimetrov in v Logatcu 201 milimetrov padavin. V istem obdobju je bilo v osrednjem delu Slovenije padavin malo, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države pa sploh ni deževalo!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Olongapo | webcams bing