Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.1.2021

Vremenska napoved - 27. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 27. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 27. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.1.2021Popoldne in zvečer se bo od zahoda prehodno nebo pooblačilo, preko noči pa ponovno jasnilo. Temperature bodo od -1 do 6, na Primorskem do 8 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, ponekod v notranjosti bo zjutraj po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne se bo ponovno nebo pooblačilo, popoldne bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -11 do -3, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo pretežno oblačno, zlasti popoldne bo rahlo deževalo, manj verjetno v severni in severovzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. V soboto se bo po deloma jasnem jutru postopno nebo pooblačilo. Zvečer in v noči iz sobote na nedeljo bo ponekod občasno deževalo, meja sneženja se bo spustila pod 900 m nadmorske višine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. januarja do 5. februarja

V nedeljo se bo prehodno okrepilo šibko območje visokega zračnega tlaka, v višinah bo pritekal hladnejši zrak. V ponedeljek nas bo oplazila nova vremenska motnja, od torka do petka pa bomo na robu območja visokega zračnega tlaka. Od zahoda bo pritekal postopno toplejši zrak.

V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. Ohladilo se bo. Od ponedeljka do petka bodo padavine malo verjetne, le na zahodnem delu države bo v četrtek in petek zlasti v hribih možen rahel dež. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne pa pretežno oblačno. Oblaki bodo nad vrhovi, le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bodo lahko v prvem delu dneva nekateri vrhovi občasno v oblakih. Pihal bo rahel, le zjutraj in deloma dopoldne ponekod še zmeren severozahodnik. Na 1500 m bo temperatura približno -6 °C, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od zahoda nebo pooblačilo. Baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren veter, ki se bo iz severozahodne obračal v zahodno in jugozahodno smer. Na 1500 m bo temperatura približno -1 °C, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. januar:
27.1.1952
V večjem delu Slovenije je močno snežilo, do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Pri Domu na Komni so izmerili 65 centimetrov, v Kočevski Reki in Veliki Račni pri Grosupljem 62 centimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko, Žireh in Špitaliču pod Menino planino 60 centimetrov, v Ljubljani 53 centimetrov in na Zgornjem Jezerskem 52 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Helena | antelao