Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.1.2021

Vremenska napoved - 26. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 26. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.1.2021Popoldne bo v glavnem jasno z nekaj zmerne oblačnosti. Po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije se bo v začetku še zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 5, na Primorskem približno 8 °C.
Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -1, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske približno -12, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti bo v prvem delu dneva po nižinah megla.
V petek bo pretežno oblačno, zlasti popoldne bo rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. januarja do 4. februarja

V soboto in v začetku v nedeljo se bo prek slovenskih krajev pomikalo ciklonsko območje z vremensko fronto. Za njo bo v višinah prehodno pritekal precej hladnejši zrak. Od ponedeljka do četrtka bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, od zahoda bo pritekal postopno toplejši zrak.

V soboto dopoldne bo še suho vreme, popoldne bo pričelo deževati. Padavine bodo v nedeljo ponehale, proti koncu padavin se bo meja sneženja lahko spustila do nižin. Od ponedeljka do četrtka bo verjetnost za padavine majhna.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo.
Jutri bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno, vendar suho vreme.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7 °C, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno pretežno oblačno. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo v glavnem šibak severozahodnik. Na 1500 m bo temperatura približno -6 °C, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. januar:
26.1.1945
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih je izjemno močno snežilo, od 7. ure zjutraj tega do 7. ure zjutraj naslednjega dne se je snežna odeja odebelila za približno 1 meter! Na Planini pod Golico so zjutraj namerili 76 centimetrov, čez 24 ur pa 163 centimetrov visoko snežno odejo, v Kranjski Gori je višina snežne odeje narasla za 60 centimetrov, v Slovenj Gradcu za 43 centimetrov in na Bledu za 42 centimetrov.

26.1.1954
Jutro je bilo predvsem v severni in severozahodni Sloveniji zelo mrzlo in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Rudnem polju na Pokljuki se je ohladilo do minus 31,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinjski dolini so namerili minus 24,5 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju minus 23,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,3 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem minus 23,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Seongmodo | video