Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.1.2021

Vremenska napoved - 25. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 25. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 25. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.1.2021Popoldne bo oblačno. Zlasti v južni polovici države bo občasno rahlo snežilo, ob morju pa deževalo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature približno 0, na Primorskem od 4 do 8 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj zmerne oblačnosti. Jutro bo ponekod po nižinah megleno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske približno -10, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem približno 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in v četrtek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti bo v prvem delu dneva po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. januarja do 2. februarja

V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka nad južno polovico Evrope oslabelo in se umikalo na jug. Zahodno Evropo in Alpe bo dosegla nova atlantska vremenska motnja. Naše kraje bo prešla topla fronta.
Od petka do ponedeljka kaže, da se bodo nad Evropo zvrstile nove atlantske motnje, naši kraji pa bodo v začetku na toplejši strani, v ponedeljek in torek pa postopno na hladni strani teh motenj.

Od četrtka do sobote kaže, da bo v zahodni in osrednji Sloveniji v glavnem oblačno, možne bodo rahle padavine, po nižinah kot dež. Na vzhodnem delu države bo še nekaj sonca. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo in ponedeljek kaže na možnost za več padavin in dotok hladnejšega zraka s severnim in vzhodnim vetrom. V torek ponovno kaže na več sonca.


Sosednje pokrajine
Pretežno oblačno bo. Zlasti v krajih južno od nas bodo popoldne in zvečer padavine, ob Jadranu dež, v notranjosti pa v glavnem sneg. Ob severnem delu Jadrana bo prehodno zapihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, del dopoldneva na Pohorju še delno jasno. Zlasti v hribih južne Slovenije bo občasno snežilo, drugje bo v glavnem suho. V začetku bo pihal rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne obrnil na severovzhodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno -6 °C, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na 1500 m bo temperatura približno -7 °C, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. januar:
25.1.2001
V dobršnem delu Slovenije so bile padavine za mesec januar izjemno obilne, v veliko krajih so zjutraj naslednjega dne izmerili najvišjo 24 urno višino padavin od začetka meritev. Na Lokvah na Trnovski planoti je padlo 136 milimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 97 milimetrov, v Postojni 87 milimetrov, v Žireh 82 milimetrov, na Gomilskem pri Polzeli 71 milimetrov, v Zgornjem Tuhinju 68 milimetrov, v Ljubljani 58 milimetrov in v Laškem 46 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Grense Jakobselv | panorama