Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.1.2021

Vremenska napoved - 24. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 24. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 24. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.1.2021Popoldne bo oblačno. Zlasti v južni polovici države bodo občasne padavine, ki se bodo med popoldnevom lahko širile proti severu. Meja sneženja bo na približno 600 m nadmorske višine, zvečer pa se bo ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.
Preko noči se bo prehodno nebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -1, ob morju približno 0 °C.
Jutri v prvem delu dneva se bo od zahoda ponovno nebo pooblačilo. Zlasti v južni polovici države bodo čez dan občasne padavine, po nižinah bo v glavnem snežilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do približno 6 °C.

Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je velika nevarnost snežnih plazov.
V torek in sredo bo v glavnem jasno z mrzlim jutrom.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. januarja do 2. februarja

V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka nad južno polovico Evrope oslabelo in se umikalo na jug. Zahodno Evropo in Alpe bo dosegla nova atlantska vremenska motnja. Naše kraje bo prešla topla fronta.
Od petka do ponedeljka kaže, da se bodo nad Evropo zvrstile nove atlantske motnje, naši kraji pa bodo v začetku na toplejši strani, v ponedeljek in torek pa postopno na hladni strani teh motenj.

Od četrtka do sobote kaže, da bo v zahodni in osrednji Sloveniji v glavnem oblačno, možne bodo rahle padavine, po nižinah kot dež. Na vzhodnem delu države bo še nekaj sonca. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo in ponedeljek kaže na možnost za več padavin in dotok hladnejšega zraka s severnim in vzhodnim vetrom. V torek ponovno kaže na več sonca.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno. Zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bodo padavine, po nižinah bo v glavnem deževalo. Severno in zahodno od nas bo v glavnem suho. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna burja.
Jutri bo oblačno. Zlasti v krajih južno od nas bodo padavine, po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Popoldne bo ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna burja. Ohladilo se bo.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, dopoldne pa se bo od juga pričelo znova oblačiti. Popoldne bodo možne rahle padavine, ki bodo z večjo verjetnostjo v hribih južne in vzhodne Slovenije.
Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo popoldne obrnil na zmeren severovzhodni veter. Hladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Jutri bo v začetku zmerno oblačno, sredi dneva in popoldne oblačno, nekateri vrhovi bodo v megli. Sredi dneva in popoldne bodo v hribih južne Slovenije možne občasne padavine, drugje bo v glavnem suho. V začetku bo pihal rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne obrnil na severovzhodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno -6 °C, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. januar:
24.1.1942
Jutro je bilo, tako kot prejšnje dni, zelo mrzlo. V Babnem Polju je minimalni termometer pokazal minus 33,4 stopinj C, v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem se je temperatura spustila vse do minus 33,0 stopinj C, v Kranjski Gori do minus 24,8 stopinj C, v Ljubljani do minus 24,6 stopinj C in v Mislinji do minus 24,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mananara Avaratra | bivak