Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.1.2021

Vremenska napoved - 23. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 23. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.1.2021Popoldne bo oblačno. Padavine bodo nekoliko oslabele, manj jih bo na vzhodem delu Slovenije. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na približno 600 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, zlasti v Prekmurju in na Štajerskem bo še pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugje od 5 do 11 °C.
Preko noči bodo padavine ponehale, delno se bo ranebo zjasnilo. Veter bo ponehal. Proti jutru bo od jugozahoda oblačnost povečala, na južnem delu države bo pričelo rahlo deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, na severnem delu države malo pod 0, ob morju 8 °C.
Jutri bo oblačno. Dopoldne se bodo na južnem delu države ponovno pojavile padavine, meja sneženja bo na približno 600 m nadmorske višine. Popoldne se bodo padavine pojavile v osrednjem delu Slovenije, ne severu bo padavin malo. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem v glavnem rahla burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.
V noči iz nedelje na ponedeljek se bo prehodno nebo zjasnilo, v ponedeljek zjutraj pa od zahoda ponovno nebo pooblačilo. V južni ter v nekaterih predelih zahodne in osrednje Slovenije bo čez dan občasno snežilo. V torek bo jasno z mrzlim jutrom.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. januarja do 1. februarja

V sredo bo iznad jugozahodne Evrope segalo nad srednjo Evropo, severozahodni Balkan in severno Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v četrtek znova oslabelo. V četrtek nas bo prešla topla fronta, dotekal bo toplejši zrak. V petek bomo prišli pod vplivom toplega in vlažnega jugozahodni vetera, vremenske fronte bodo občasno vplivale na vreme pri nas.

V sredo bo pretežno jasno z mrzlimi jutri, čez dan bo pod 5 stopinj Celzija. Tudi v četrtek bo zjutraj mrzlo. Pooblačilo se bo. V petek in soboto bo pretežno oblačno in postopno topleje, možne bodo rahle padavine. V nedeljo in ponedeljek bodo padavine verjetnejše. Po nižinah bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. Na območju Alp bo snežilo do dolin. Ob severnem delu Jadrana bo še pihal južni do jugozahodnik.
Jutri bo oblačno. Zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bodo padavine, po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Severno in zahodno od nas bo v glavnem suho. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna burja. Ohladilo se bo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo pogostejše in obilnejše na območju Julijskih Alp in Snežnika. Meja sneženja bo zjutraj na približno 1000 m nad morjem, čez dan se bo še znižala. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik, ki bo čez dan slabel. Hladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, popoldne se bodo od juga širile rahle padavine. V višinah bo pihal bo rahel jugozahodnik, nižje pa severovzhodni veter. Hladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. januar:
23.1.1936
Ob 9. uri dopoldne je bila na meteoroloških postajah v hribovitem delu Slovenije izmerjena neobičajno velika dnevna količina padavin. V Idrijski Beli je padlo 194 milimetrov, v Kneških Ravnah 190 milimetrov, v Bovcu 165 milimetrov in v Čepovanu 131 milimetrov padavin.

23.1.1942
Dan je bil v veliko krajih eden od najhladnejših po letu 1850, saj se je v nekaterih krajih ohladilo pod minus 30 stopinj C in tudi čez dan se temperatura v glavnem ni povzpela nad minus 10 stopinj C! V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem se je več kot noči temperatura spustila do minus 33,0 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,5 stopinj C, v Babnem Polju minus 30,2 stopinj C in v Ljubljani minus 25,4 stopinj C. V Slovenj Gradcu je temperatura ob 7. uri zjutraj znašala minus 28,4 stopinj C.

23.1.1963
Zelo mrzlo jutro, predvsem v Ljubljanski in Celjski kotlini. Na Letališču Brnik je temperatura padla do minus 27,2 stopinj C, v Celju so namerili minus 26,0 stopinj C, v Žireh minus 25,0 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 24,1 stopinj C in v Ljubljani minus 20,2 stopinj C.

23.1.2006
V pretekli noči in čez dan je Slovenijo od vzhoda preplavil mrzel celinski zrak. Popoldne je bilo kljub sončnemu vremenu v nekaterih krajih za preko 10 stopinj C hladnejše kot prejšnji dan. V Novem mestu so ob 2. uri popoldne namerili le minus 8,8 stopinj C (dan prej 4,8 stopinj C), v Postojni minus 8,0 stopinj C (4,7 stopinj C), v Slovenskih Konjicah minus 8,9 stopinj C (3,4 stopinj C), na Lisci minus 13,5 stopinj C (minus 1,5 stopinj C) in na Rogli minus 16,2 stopinj C (minus 5,6 stopinj C).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dahab | abc hiker