Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.1.2021

Vremenska napoved - 22. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 22. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.1.2021Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, na vzhodnem delu države pa bo v glavnem brez padavin in oblaki se bodo tam trgali. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 metri nadmorske višine. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo, ki se proti večeru okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na severozahodu približno 4 °C.
Jutri bo oblačno s padavinami, na severovzhodu jih bo malo. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na približno 500 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, zlasti v Prekmurju in na Štajerskem bo pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugje od 5 do 11 °C.

Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah se zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, hitro povečuje nevarnost snežnih plazov.
V noči iz sobote na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem v glavnem rahla burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, zlasti na južnem delu države bo občasno rahlo snežilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. januarja

V torek in sredo bo iznad jugozahodne Evrope segalo nad srednjo Evropo, severozahodni Balkan in severno Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v četrtek znova oslabelo. V četrtek nas bo prešla topla fronta, dotekal bo toplejši zrak. V petek bomo prišli pod vplivom toplega in vlažnega jugozahodni vetera, vremenske fronte bodo občasno vplivale na vreme pri nas.

V torek in sredo bo pretežno jasno z mrzlimi jutri, čez dan bo pod 5 stopinj Celzija. Tudi v četrtek bo zjutraj mrzlo. Pooblačilo se bo. V petek in soboto bo pretežno oblačno in postopno topleje, možne bodo rahle padavine. V nedeljo bodo padavine verjetnejše. Po nižinah bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije v glavnem brez padavin. drugje bo oblačno s padavinami. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. V krajih severno od nas bo snežilo do dolin. Ob severnem delu Jadrana bo še pihal južni do jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo obilnejše na območju Julijskih Alp in Snežnika. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo pogostejše in obilnejše na območju Julijskih Alp in Snežnika. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik, ki bo čez dan slabel. Hladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. januar:
22.1.1910
Neobičajno močno sneženje v zahodnem delu Slovenije, ki se je začelo prejšnji dan, je ponehalo. Po nižinah je bilo zjutraj dan prej še kopno, zjutraj naslednjega dne pa so v Žireh namerili 92 centimetrov, v Cerknici 75 centimetrov, v Škofji Loki 70 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Postojni 50 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Deokjeokdo | flickr hike