Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.1.2021

Vremenska napoved - 21. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 21. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 21. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.1.2021Popoldne bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju popoldne šibak jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na severozahodu približno 5 °C.
Preko noči in zjutraj bo oblačno, padavine na zahodnem delu države se bodo okrepile in do jutra razširile na večji del Slovenje. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah približno 2 °C.
Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine. Popoldne bo na vzhodnem delu države dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na severozahodu približno 4 °C.

Opozorilo: Danes bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na Štajerskem in v Pomurju dosegli hitrost približno 70 km/h.
V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, v nedeljo bo snežilo tudi ponekod po nižinah.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. januarja

V ponedeljek se bo ciklonsko območje pomaknilo proti vzhodni Evropi, iznad zahodne Evrope se bo proti Alpam širilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma proti koncu tedna znova oslabelo.

V ponedeljek najverjetneje padavin ne bo več, ponekod se bo že delno zjasnilo. Tudi od torka do sobote bo večinoma suho vreme, največ jasnega vremena bo predvidoma sredi tedna. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v notranjosti Slovenije med 0 in 5 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v Istri in v Kvarnerju bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri se bodo padavine od zahoda krepile in postopno širile proti vzhodu. Še bo pihal jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno. V goratem svetu zahodne polovice Slovenije bodo občasno manjše padavine, meja sneženja bo 1100 in 1400 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo pogostejše na območju Julijskih Alp in Snežnika. meja sneženja bo med 1100 in 1400 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. januar:
21.1.1964
V nekaterih krajih v zahodni in južni Sloveniji se je po mrzlem jutru čez dan ob sončnem vremenu zelo močno segrelo. V Kočevju se je po jutranjem minimumu minus 19,4 stopinj C temperatura dvignila do 1,2 stopinj C, v Biljah je razpon temperature segal od minus 10,0 stopinj C do 10,5 stopinj C, v Neblem v Goriških brdih od minus 10,0 stopinj C do 10,1 stopinj C in na Letališču Brnik od minus 16,5 stopinj C do 2,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Orkney / Main | abc hiker