Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.1.2021

Vremenska napoved - 15. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 15. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 15. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.1.2021Popoldne bo precej jasno, le na severovzhodu občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem približno 8 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države pretežno jasno. Drugje bo zmerno, na vzhodnem delu države tudi pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -12 do -4, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem približno 6 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, drugje bo deloma jasno z nekaj megle po nižinah.
V ponedeljek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. januarja
Večji del prihodnjega tedna bo nad zahodno Evropo vztrajalo obsežno ciklonsko območje, naši krajih bodo pod vplivom toplejših zahodnih in jugozahodnih vetrov.

V torek bo še delno jasno, mraz bo začel popuščati. Od srede do nedelje bo večinoma oblačno vreme. Občasno se bodo pojavljale padavine, ki jih bo več v zahodnih krajih. Po nižinah bo v glavnem deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala v glavnem rahla burja.
Jutri bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank ter vzdolž Javornikov pretežno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik. Mrzlo bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -11, na višini 2500 metrov pa približno -17 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. januar:
15.1.1985
Zjutraj so zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji zabeležili veliko dvodnevno vsoto višin novega snega. Vsota višin novega snega, ki so jo izmerili 14. in 15. januarja zjutraj, je na padavinski postaji Na Stanu na Idrijskem znašala 97 centimetrov, na Voglu 95 centimetrov, v Zgornji Radovni 85 centimetrov, v Bovcu 78 centimetrov, na Planini pod Golico 68 centimetrov in v Volčjem Potoku pri Kamniku 62 centimetrov.

15.1.1987
Sneženje je ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne so v večjem delu zahodne in osrednje Slovenije namerili najvišjo snežno odejo v mesecu januarju v zadnjih desetletjih. V Stari Fužini v Bohinju so namerili 136 centimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 130 centimetrov, v Logatcu 111 centimetrov, v Ljubljani in Senožečah na Krasu 89 centimetrov, v Moravčah 88 centimetrov, v Kobaridu 86 centimetrov, v Postojni 75 centimetrov, v Velenju 65 centimetrov, v Ilirski Bistrici 48 centimetrov in v Vipavi 32 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Akita | webcams bing