Petek, 28. januar 2022, 04:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.1.2021

Vremenska napoved - 13. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 13. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.1.2021Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 5, na Primorskem do 9 °C.
Preko noči bo oblačnost od severa naraščala, zjutraj se bodo v notranjosti začele pojavljati posamezne kratkotrajne snežne plohe. Jutranje temperature bodo od -9 do 1 °C.
Jutri bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo občasno na severozahodu, možna bo še kakšna snežna ploha. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki bo izrazitejši pod Karavankami in na severovzhodu. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo precej jasno, veter bo oslabel. V soboto bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo občasno na vzhodnem delu države Slovenije. Hladno bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. januarja
V začetku tedna bodo prevladovali severni do severozahodni višinski vetrovi. Proti Alpam bo dotekal hladen in občasno tudi bolj vlažen zrak. Naslednji teden se bo veter v višinah obračal proti jugozahodni smeri. Ciklonska območja se bodo pomikala severneje od slovenskih krajev.

V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek kaže, da bo prehodno manj oblačnosti. Mraz bo začel popuščati. V nadaljevanju prihodnjega tedna bo večinoma bolj oblačno vreme, predvsem v zahodni polovici države lahko tudi rosi ali dežuje, višje pa tudi sneži. Nekoliko topleje bo, ponekod bo pihal jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, v začetku v krajih jugovzhodno od nas še pretežno oblačno.
Jutri bo zjutraj spremenljivo oblačno, v krajih severno in vzhodno od nas se bodo pojavljale kratkotrajne snežne plohe. Čez dan bo jasno, vzhodno od Slovenije občasno zmerno oblačno. Vetrovno bo, zlasti v Alpah bo pihal močan severnik.Gorski svet
Zjutraj bo v začetku še nekaj srednje oblačnosti, čez dan bo v glavnem jasno. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan, severozahodnik. Hladilo se bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri zjutraj bo v začetku pretežno oblačno ali megleno, ponekod bodo snežne plohe, čez dan bo v glavnem jasno. Pihal bo zmeren v visokogorju tudi močan severozahodnik. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. januar:
13.1.1968
Zlasti v jugozahodni Sloveniji je bilo jutro izjemno mrzlo, drugje je nočno ohlajanje v glavnem motil veter. V Babnem Polju je bil z minus 34,5 stopinj C izenačen absolutni rekord postaje, v Ambrusu na Dolenjskem so izmerili minus 31,0 stopinj C, v Kočevju se je ohladilo do minus 29,2 stopinj C, v Postojni in Šmarju-Sapu do minus 26,4 stopinj C, v Ratečah do minus 24,8 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani minus 20,8 stopinj C in v Vipolžah v Goriških brdih do minus 13,0 stopinj C.

13.1.1987
Noč je bila deloma jasna, zaradi mrzle zračne mase in sveže snežne odeje pa je v veliko krajih po nižinah temperatura padla pod minus 20 stopinj C. Čez dan je bilo oblačno in neobičajno mrzlo. V Blagušu v Slovenskih goricah je bila najnižja nočna temperatura minus 29,1 stopinj C, ob 14.uri pa je bilo minus 14,4 stopinj C; v Murski Soboti je bila najnižja temperatura minus 26,9 stopinj C, ob 14. uri je bilo prav tako le minus 14,4 stopinj C, na Pragerskem je bil minimum minus 26,5 stopinj C in ob 14. uri minus 13,4 stopinj C in v Volčjem Potoku pri Kamniku minimum minus 25,0 stopinj C in ob 14. uri minus 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ile Surprise | cottage bing