Petek, 28. januar 2022, 04:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.1.2021

Vremenska napoved - 12. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 12. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.1.2021Popoldne se bo občasnost od severa postopno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 1, na Primorskem približno 6 °C.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo osrednji in v jugovzhodni Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od -11 do -4, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 5, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo zjutraj spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi snežnimi plohami, potem se bo nebo zjasnilo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. V petek bo precej jasno, veter bo oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. januarja
Nad nami bodo v tem tednu prevladovali severni do severozahodni višinski vetrovi. Proti Alpam bo dotekal hladen in občasno tudi bolj vlažen zrak. Naslednji teden se bo veter v višinah obračal proti jugozahodni smeri. Ciklonska območja se bodo pomikala severneje od slovenskih krajev.

V soboto bo še delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Jutro bo mrzlo. V noči iz sobote na nedeljo se bo predvidoma od zahoda nebo pooblačilo. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek kaže, da bo prehodno manj oblačnosti. Mraz bo začel popuščati. V nadaljevanju prihodnjega tedna bo večinoma bolj oblačno vreme, predvsem na zahodnem delu države Slovenije lahko tudi rosi ali rahlo dežuje. Bistveno topleje bo, pihal bo jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo oblačnost postopno povečala, bolj jasno bo v krajih južno od nas.
Jutri bo precej jasno, v začetku v krajih jugovzhodno od nas še pretežno oblačno.


Gorski svet
Zjutraj bo precej jasno, dopoldne pa se bo oblačnost od severa oblačnost povečala. Oblaki bodo nad vrhovi. V začetku bo pihal rahel veter severnih smeri, popoldne se bo obrnil na zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri zjutraj bo v začetku še nekaj srednje oblačnosti, čez dan bo v glavnem jasno. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Hladilo se bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. januar:
12.1.1976
V višinah je pihal močan in topel zahodni do severozahodni veter, ki je v nekaterih krajih kot fen segel v nižine in doline ter pognal temperaturo k višku - v nekaterih krajih na severnem delu države in severovzhodu je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. Na Mestnem Vrhu pri Ptuju se je ogrelo do 17,1 stopinj C, v Velenju do 17,0 stopinj C, na Pragerskem do 16,8 stopinj C, v Ravnah na Koroškem in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do 15,5 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem do 13,7 stopinj C.

12.1.1987
Zlasti v vzhodnem delu Slovenije so zjutraj namerili neobičajno veliko višino novega snega. Na Strojni na Koroškem je v enem dnevu zapadlo 59 centimetrov, v Radljah ob Dravi 43 centimetrov, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici 33 centimetrov, na Žusmu 32 centimetrov, v Veržeju 31 centimetrov in v Gornji Radgoni 30 centimetrov snega.

12.1.2007
V višinah je pihal orkanski severozahodnik, ki je v Ljubljansko kotlino segel kot karavanški fen. V Ljubljani je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev na sedanji lokaciji leta 1948 - ogrelo se je do 15,8 stopinj C. Tudi v nekaterih krajih drugje je bilo za mesec januar neobičajno toplo; v Metliki se je živo srebro povzpelo do 18,0 stopinj C, v Preddvoru in na Letališču Brnik do 15,1 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gangjin | video