Petek, 28. januar 2022, 04:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.1.2021

Vremenska napoved - 11. januar 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > januar > 11. 1. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2021Popoldne bo v severnih in zahodnih krajih delno jasno, drugje bo še pretežno oblačno, rahlo sneženje na jugovzhodu bo ponehalo. Zvečer se bo od severozahoda postopno jasnilo. Burja na Primorskem bo slabela. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 2, na Primorskem do 6 °C.
Preko noči se bo povsod ranebo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo do -11 do -5, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah do -13, ob morju približno 0 °C.
Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 2, na Primorskem približno 6 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo dopoldne se bo nebo zjasnilo. V četrtek bo zjutraj spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi snežnimi plohami, potem se bo znova nebo zjasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. januarja
Nad nami bodo prevladovali severni do severozahodni višinski vetrovi. Proti Alpam bo dotekal hladen in občasno tudi bolj vlažen zrak. Proti koncu obdobja se bo veter v višinah obračal proti jugozahodni smeri.

Od petka do nedelje bo precej jasno z mrzlim jutrom. V ponedeljek se bo oblačnost povečala, v torek in sredo pa se bo povečala tudi verjetnost za padavine, mraz bo popustil.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih jugovzhodno od nas še oblačno z občasnim rahlim sneženjem, drugje se bo postopno delno ranebo zjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja, ki bo zvečer oslabela.
Jutri bo v začetku jasno in mrzlo, čez dan pa se bo od severa prehodno nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo na območju Julijskih Alp delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo zmeren severovzhodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -9, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, sredi dneva se bo od severa oblačnost povečala. Oblaki bodo nad vrhovi. V začetku bo pihal rahel veter severnih smeri, popoldne se bo obrnil na zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.1.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.1.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pontianak | alps bing