Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.1.2021

Vremenska napoved - 1. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.1.2021Popoldne bo na Štajerskem in v Pomurju delno jasno, pihal bo jugozahodnik. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 800 m. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na vzhodnem delu države in na Primorskem pa od 6 do 10 °C.


Jutri bo oblačno. Padavine se bodo na zahodnem delu države okrepile in širile proti vzhodu. V vzhodni Sloveniji bo do popoldneva še suho vreme. V bližini morja bodo možne nevihte. V Alpskih dolinah bo snežilo. V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala burja, ob morju pa jugo. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 6, na Primorskem od 9 do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. januarja
Nad Sredozemljem bodo še nastajala ciklonska območja in občasno vplivala na vreme pri nas.

Do vključno četrtka bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. V sredo se meja sneženja lahko spusti do nižin. Od petka do nedelje bodo padavine manj verjetne, ponekod bo najbrž tudi nekaj sonca.


Sosednje pokrajine
Danes bo v severni Italiji in ob Jadranu oblačno z občasnim dežjem. Drugje bo deloma jasno z nekaj jutranje megle po nižinah.
Jutri se bodo padavine v krajih zahodno od nas okrepile in širile proti vzhodu. Na območju Alp bo snežilo do dolin. Ob Jadranu bo zapihal jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Zlasti na območju Julijskih Alp in Javornikov bo rahlo snežilo. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem. V vzhodnem delu gora bo do popoldneva še brez padavin. Pihal bo zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 0, na višini 2500 metrov pa -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. januar:
1.1.1969
V notranjosti države se je novo leto pričelo z zelo mrzlim vremenom. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo zjutraj minus 24,5 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so namerili minus 24,3 stopinj C, v Celju minus 24,0 stopinj C ter v Žireh in Radovljici minus 22,0 stopinj C. Čez dan je navkljub deloma sončnemu vremenu temperatura ostala globoko pod ničlo; na Letališču Brnik se je ogrelo le do minus 9,4 stopinj C, na Bizeljskem do minus 9,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 8,5 stopinj C in v Celju do minus 7,2 stopinj C.

1.1.1977
Veter južne do zahodne smeri, ki je v nekaterih krajih v nižjih legah zapihal prejšnji dan, je po vseh kotlinah razpihal mrzel zrak, zato je bila v nekaterih krajih na severovzhodu otoplitev izjemno velika. V Murski Soboti je bilo v pretekli noči še do minus 20,7 stopinj C, popoldne pa se je ogrelo do 8,2 stopinj C! Velik temperaturni skok je bil na primer zabeležen tudi v Blagušu v Slovenskih goricah, kjer se je temperatura dvignila z minus 16,9 stopinj C na 8,4 stopinj C. Močna odjuga je v veliko krajih pobrala precej snega, v Kočevju se je z jutranjih 36 centimetrov stanjšala na 12 centimetrov zjutraj naslednjega dne, v Postojni s 35 centimetrov na 17 centimetrov, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore z 32 centimetrov na 11 centimetrov, v Staršah pri Mariboru pa je pobralo vseh 18 centimetrov snega.

1.1.1979
Vstop v novo leto se je začel z izrazito spremembo vremena. Val zelo mrzlega, polarnega zraka je v drugi polovici dneva od severa dosegel Slovenijo. Ob obilenem in hitrem padcu temperature je v večjem delu države padlo nekaj snega, v nekaterih krajih na južnem delu države Slovenije nad 20 centimetrov. Na Kredarici je bila ob 14. uri temperatura še minus 5,4 stopinj C, ob 21. uri so namerili le še minus 18,6 stopinj C, do jutra naslednjega dne pa je temperatura padla do minus 27,8 stopinj C. Na Krvavcu je temperatura s popoldanskih minus 1,8 stopinj C padla na minus 20,5 stopinj C zjutraj naslednjega dne, na Kumu z 1,2 stopinj C na minus 17,0 stopinj C, v Babnem Polju s 7,7 stopinj C na minus 20,3 stopinj C in v Ambrusu na Dolenjskem z 11,7 stopinj C na minus 17,0 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Gamnes | mangart hike