Sobota, 24. oktober 2020, 13:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.9.2020

Vremenska napoved - 23. september 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 23. september 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.9.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše na zahodnem delu države. Več jasnega vremena bo na vzhodnem delu države. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na vzhodnem delu države do 25 °C.
Preko noči se bo delno zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju približno 18 °C.
Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno z nekaj dežja. Drugje bo deloma jasno s kakšno kratkotrajno ploho. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se v petek razširile nad večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo.
V soboto bo dež ponehal. Ohladilo se bo, na Primorskem bo pihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. septembra do 2. oktobra

Po prehodu hladne fronte bo v soboto od severa proti Alpam dotekal hladnejši zrak. Razvoj vremena od nedelje naprej je še negotov. Verjetno bo v nedeljo ali v noči iz nedelje na ponedeljek nad severnim Sredozemljem nastal nov ciklon, ni pa še gotovo kako izrazit vpliv bo imel na vreme v Sloveniji. Tudi v nadaljevanju bodo naši kraji najverjetneje pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov. Ciklonska območja se bodo zadrževala nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem.

V nedeljo bo v začetku precej jasno, čez dan pa se bo oblačnost povečala. Popoldne in zvečer bo najverjetneje ponovno deževalo. Razmeroma hladno bo, v alpskih dolinah in v mraziščih bo zjutraj možna slana. V ponedeljek bodo padavine ponehale, v drugi polovici tedna pa se verjetnost za padavine znova nekoliko poveča. Topleje bo, najvišja temperatura se bo po nižinah približala 20 °C.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo deloma jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo megleno in pretežno oblačno, več jasnine bo v začetku ponekod v visokogorju. Čez dan bodo nastajale krajevne padavine, lahko tudi zagrmi. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v začetku deloma jasno, bolj oblačno in megleno bo le v predgorju Julijskih Alp. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost povečala, pojavljati se bodo začele krajevne plohe. V prvem delu dneva bo pihal rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. september:
23.9.1985
Izjemno toplo popoldne za drugo polovico meseca septembra. V Braniku v Vipavski dolini se je segrelo do 34,0 stopinj C, na Slapu pri Vipavi je termometer pokazal 32,5 stopinj C, v Tolminu 31,5 stopinj C, v Metliki 30,5 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku 29,0 stopinj C in v Postojni 28,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kotka | mountaineering