Sobota, 24. oktober 2020, 13:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.9.2020

Vremenska napoved - 22. september 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 22. september 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.9.2020Danes bo spremenljivo oblačno, le v Pomurju v glavnem jasno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se zlasti ob morju lahko nadaljujejo v noč. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 °C.


Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, zlasti plohe, ob morju tudi nevihte. Več jasnega vremena bo na severovzhodu Slovenije. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno z nekaj dežja. Drugje bo deloma jasno s kakšno kratkotrajno ploho. Pihal bo jugozahodni veter.
V petek zjutraj se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se dopoldne razširile nad večji del Slovenije. Zlasti ob morju bodo tudi nevihte. Pihal bo južni veter, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. septembra do 1. oktobra

Po prehodu hladne fronte bo v soboto od severa proti Alpam dotekal hladnejši zrak. Razvoj vremena od nedelje naprej je še negotov. Verjetno bo v noči iz nedelje na ponedeljek nad severnim Sredozemljem nastal nov ciklon, ni pa še gotovo kako izrazit vpliv bo imel na vreme v Sloveniji.

V soboto bodo dopoldne padavine ponehale, gore nad približno 1500 m nad morjem bodo pobeljene s snegom. Ohladilo se bo z burjo na Primorskem. Nedelja bo deloma sončen, vendar dokaj svež dan. V noči iz nedelje na ponedeljek se bo verjetnost padavin prehodno znova povečala V prvi polovici prihodnjega tedna zaenkrat kaže na deloma jasno vreme. Jutra bodo sveža in ponekod po nižinah meglena, popoldnevi pa postopno ponovno nekoliko toplejši.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Nekaj sonca bo zlasti na Pohorju. Zlasti na zahodnem delu države bodo sredi dneva in popoldne nastajale plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo megleno in pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, lahko tudi zagrmi. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. september:
22.9.1968
Zjutraj so zlasti na meteoroloških postajah v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi izmerili veliko 24-urno višino padavin. Pri Domu na Komni je padlo 231 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 219 milimetrov, v Idrijski Beli 170 milimetrov in na Žagi pri Bovcu 168 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Mansfield, TX | weather bing