Sobota, 24. oktober 2020, 13:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.9.2020

Vremenska napoved - 21. september 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 21. september 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.9.2020Popoldne bo na vzhodnem delu države dokaj jasno, na zahodnem delu države pa bo več oblačnosti. Zlasti na Primorskem bo možna kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 °C.


Jutri bo na severovzhodu razmeroma jasno in v glavnem brez padavin. Drugje bo spremenljivo, na zahodnem delu države pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo možne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo, na zahodnem delu države pretežno oblačno. Možne bodo plohe, zlasti ob morju tudi nevihte. V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Drugje bo deloma jasno, lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. septembra

Od petka do nedelje se bo nad srednjo Evropo in našimi kraji pri tleh zadrževalo obsežno območje nizkega zračnega tlaka s hladno fronto, ki ga bo v višinah spremljal za jesensko obdobje značilen val hladnega zraka. V prvi polovici prihodnjega tedna trenutni izračuni kažejo, da se bo nad večjim delom Evrope ponovno krepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od petka do nedelje bo v večjem delu države oblačno z občasnimi padavinami, ob morju v začetku tudi nevihtami. Največ padavin bo na zahodnem delu države. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bodo dnevne temperature še približno 20, ob prehodu hladne fronte v soboto pa se bo ohladilo. Po trenutnih izračunih se bo v ponedeljek na Primorskem ob burji že začelo jasniti, drugje pa bo oblačno vreme z občasnimi padavinami vztrajalo še v torek, morda sredo.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije jasno. Drugje bo nekoliko več oblačnosti. Na območju severnega Jadrana bodo možne plohe in nevihte, te so popoldne možne tudi v Alpah.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo, predvsem v zahodnem delu slovenskih gora, pogosto v oblakih. Več sonca bo v vzhodnih Karavankah in v vzhodnem delu Kamniško Savinjskih Alp. Popoldne lahko zlasti v Julijcih ter v hribih Notranjske in severne Primorske nastane kakšna ploha. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, tudi megleno. Nekaj sonca je lahko dopoldne na Pohorju. Zlasti na zahodnem delu države bodo sredi dneva in popoldne možne plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. september:
21.9.1961
V nekaterih krajih na Primorskem so zabeležili vroč dan. V Kortinah pri Črnem Kalu se je ogrelo do 32,2 stopinj C, v Kopru je termometer pokazal 31,6 stopinj C, v Vipolžah v Goriških brdih 31,0 stopinj C, v Kubedu 30,8 stopinj C in v Ložah pri Vipavi 29,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Safaga | detail bing