Ponedeljek, 30. november 2020, 17:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.7.2020

Vremenska napoved - 6. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 6. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 6. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.7.2020Popoldne bo v glavnem še jasno, zvečer bodo na severnem delu države nastale prve nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 33 °C.
Preko noči bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severnik, na Primorskem zmerna burja. Osvežilo se bo. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem približno 16 °C.
Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale. Dan bo v glavnem sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala burja, ki bo slabela, ponekod drugje šibak veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na Goriškem in ob morju približno 26 °C.

Opozorilo: Preko noči pričakujemo ob prehodu hladne fronte zlasti v severni Sloveniji močnejše nalive.
V sredo in v četrtek bo precej jasno in postopno ponovno topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. julija

V začetku bosta Sredozemlje in južna Evropa preplavljena s toplim in suhim zrakom, ob koncu tedna pa kaže na prodor hladnejšega in bolj vlažnega atlantskega zraka proti srednji Evropi in Alpam. Za njo se bo od zahoda znova razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek kaže na jasno vreme s popoldansko temperaturo malo nad 30 °C. V soboto bo k nam pritekal hladnejši in bolj vlažen zrak, verjetnost padavin se bo povečala. Od nedelje naprej pa kaže na bolj suho vreme brez vročine. Najvišja temperatura bo približno 25 °C. Prevladovali bodo vetrovi vzhodnih smeri.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, proti zvečeru bodo v Alpah nastajale nevihte. Preko noči bodo padavine z ohladitvijo prehodno zajele vse sosednje pokrajine. Zapihal bo severnik, ob severnem delu Jadrana zmerna do močna burja.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno z burjo, ki bo slabela. Drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo.


Gorski svet
Danes bo v začetku v glavnem jasno, popoldne pa bo oblačnost povečala in proti večeru bodo prve nevihte, padavine se bodo nadaljevale v noč na torek. Pihal bo v glavnem šibak veter spremenljive smeri, v noči iz ponedeljka na torek pa bo zapihal zmeren do močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 pa približno 11 °C. Preko noči pa se bo izrazito ohladilo.

Jutri bo delno jasno, občasno bo povečana plitva kopasta oblačnost. Zjutraj bo še pihal okrepljen severnik, ki bo dopoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na 2500 pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. julij:
6.7.1950
Zadnji zelo vroč dan v najmočnejšem vročinskem valu od začetka meteoroloških meritev pri nas. V Kopru so izmerili 35,8 stopinj C, na Bledu 35,7 stopinj C, v Murski Soboti 34,8 stopinj C in v Ratečah 33,2 stopinj C.

6.7.1957
Po skoraj natanko sedmih letih zopet izjemno močan vročinski val, v nekaterih krajih so bile izmerjene rekordne temperature. V Tolminu se je segrelo do 38,5 stopinj C, v Radečah s 37,8 stopinj C ni bilo dosti hladneje, v Cerknem so izmerili 36,9 stopinj C, v Ilirski Bistrici 36,6 stopinj C ter v Bovcu in Postojni 35,9 stopinj C.

6.7.1962
Jutro je bilo v veliko krajih v vzhodnem delu Slovenije najhladnejše julijsko po letu 1950. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu in v Gornjem Gradu so izmerili 2,3 stopinj C, v Slovenskih Konjicah se je temperatura spustila do 3,8 stopinj C, na Bizeljskem do 4,3 stopinj C in v Lendavi do 4,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pegasus Bay | hike