Ponedeljek, 23. november 2020, 18:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.7.2020

Vremenska napoved - 30. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 30. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 30. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.7.2020Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v hribovitem svetu bodo posamezne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 32, na Goriškem do 35 °C.
Jutri bo jasno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 35 °C.

Opozorilo: Do nedelje bo zlasti na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.
V soboto bo jasno in vroče, verjetnost vročinskih neviht bo majhna. V nedeljo popoldne bodo nevihte ponovno pogostejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. avgusta

V začetku tedna bo hladna fronta prešla območje Alp, potem se bo nad zahodno in srednjo Evropo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek in torek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in nevihtami. Tudi osvežilo se bo. Na Primorskem bo zapihala burja. Od srede naprej bo v glavnem jasno in postopno ponovno bolj vroče.


Sosednje pokrajine
Povečini bo jasno in vroče, popoldne in zvečer bodo v Alpah posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan pa bo nastajala kopasta oblačnost, zlasti vrhovi v visokogorju bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo posamezne plohe in tudi nevihte. V sredogorju bo pihal rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa šibak zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 12°C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne nevihte. V sredogorju bo pihal rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa šibak do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. julij:
30.7.2005
Jutro je bilo neobičajno toplo, čez dan je bilo zlasti na Primorskem zelo vroče. V Lendavi temperatura do jutra ni padla pod 21,9 stopinj C, v Mariboru, v Velikih Dolencih na Goričkem, na Lisci (943 m) in na Letališču Portorož pa se je ohladilo le do 21,5 stopinj C. Najvišja dnevna temperatura je bila uradno zabeležena na Slapu pri Vipavi, 36,0 stopinj C; v Metliki so namerili 35,2 stopinj C, na Letališču Portorož 34,6 stopinj C ter v Postojni 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wackerballig | vallon