Ponedeljek, 23. november 2020, 17:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.7.2020

Vremenska napoved - 29. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 29. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 29. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.7.2020Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno. Drugje bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pozno popoldne in zvečer bodo zlasti v severni polovici države krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 31, na Primorskem do 33 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 23, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja.
V petek in v soboto bo jasno in vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. avgusta

V začetku tedna bo hladna fronta prešla območje Alp, potem se bo nad zahodno in srednjo Evropo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo v začetku še jasno in vroče, popoldne in zvečer bodo nastale prve nevihte. V ponedeljek in torek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in nevihtami. Tudi osvežilo se bo. Od srede naprej bo v glavnem jasno in postopno ponovno nekoliko bolj vroče.


Sosednje pokrajine
V krajih severno od nas bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte. Drugje bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijcih in v visokogorju pretežno jasno, v sredogorju pa bo nekoliko več oblačnosti, ponekod bo megleno. Sredi dneva in popoldne bo rasla kopasta oblačnost, tudi v visokogorju bo ponekod megleno. Popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodnik, v visokogorju pa šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11°C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo nastala kakšna krajevna ploha ali nevihta. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. julij:
29.7.1952
Zlasti na južnem delu države in jugozahodu Slovenije so opazovalci na meteoroloških postajah izmerili zelo veliko, v nekaterih krajih rekordno 24 urno višino padavin v mesecu juliju. V Zabičah blizu Ilirske Bistrice je do 7. ure zjutraj padlo 187 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 172 milimetrov, v Kubedu 148 milimetrov, v Babnem Polju 132 milimetrov in na Kozini 123 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

29.7.1957
Zjutraj so na Kredarici (2514 m) po koncu sneženja izmerili 19 centimetrov debelo snežno odejo.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Alte Weser LT | dolomites bing