Ponedeljek, 30. november 2020, 21:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.7.2020

Vremenska napoved - 28. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 28. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 28. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.7.2020Popoldne bo precej jasno, ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35 °C.
Jutri bo dokaj jasno, popoldne in zvečer pa bodo zlasti v severni polovici države krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodnik, pozno zvečer na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 30, na Primorskem do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v gorskem svetu bo popoldne možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo v glavnem jasno s kakšno popoldansko vročinsko nevihto.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. avgusta

Območje visokega zračnega tlaka bo slabelo, hladna fronta bo predvidoma v torek prešla Slovenijo. Za njo se bo nad Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo jasno in vroče. Čez dan bodo najvišje temperature malo nad 30 °C. V ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru še dokaj jasno, v zahodni Slovenijo pa bodo že pogoste plohe in nevihte, ki se bodo v torek razširile na vso Slovenijo. Osvežilo se bo. V sredo se bo nebo zjasnilo, v četrtek bo precej jasno.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, v Alpah bodo popoldne in proti večeru nastajale nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč.
Jutri bo v krajih severno od nas ter v Alpah spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bodo krajevne nevihte. Drugje bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo jasno, čez dan bo ponekod nastala kopasta oblačnost. Verjetnost za nevihte je majhna, malce povečana je le pozno popoldne in zvečer v Julijcih in zahodnih Karavankah. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo v zahodnih Julijcih in v visokogorju pretežno jasno, v sredogorju pa bo več oblačnosti, ponekod bo megleno. Sredi dneva in popoldne bo rasla kopasta oblačnost, tudi v visokogorju bo ponekod megleno. Popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodnik, v visokogorju pa šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. julij:
28.7.1983
Ponovno je bilo zelo vroče, vendar se je težišče vročinskega vala premaknilo v vzhodno Slovenijo. V Metliki se je segrelo do 37,5 stopinj C, na Bizeljskem so izmerili 37,0 stopinj C, v Celju 36,8 stopinj C, v Ljubljani 36,7 stopinj C, v Gornji Radgoni 36,2 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem 33,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Maarten | dolomites bing