Torek, 24. november 2020, 18:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.7.2020

Vremenska napoved - 27. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 27. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 27. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.7.2020Danes bo jasno, popoldne je v gorah možna kakšna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.
Jutri bo precej jasno in vroče. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 34 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku še jasno, sredi dneva in popoldne pa se bodo od severa začele pojavljati nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, zvečer na Primorskem burja. Krajevne padavine bodo možne tudi še v noči iz srede na četrtek. V četrtek bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bo še možna kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. julija do 5. avgusta

Od petka do nedelje kaže, da bo nad našimi kraji vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, v prvi polovici prihodnjega tedna pa kaže, na izrazit prehod hladne fronte in nastanek sekundarnega ciklona v severnem Sredozemlju.

V petek in soboto kaže na jasno in toplo vreme. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C. Tudi v nedeljo še kaže na jasno in toplo vreme, verjetnost za plohe in nevihte pa je nekoliko povišana. V prvi polovici prihodnjega tedna je povečana verjetnost za padavine, deloma nevihte.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, v Alpah in v Gorskem Kotarju lahko popoldne nastane kakšna ploha ali vročinska nevihta.
Jutri bo jasno, v Alpah bodo popoldne in proti večeru nastajale nevihte.


Gorski svet
Danes bo zjutraj jasno, čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, popoldne je možna kakšna ploha ali vročinska nevihta. Pihal bo rahel veter južnih smeri, popoldne šibak jugozahodni veter. Toplotna obremenitev bo visoka. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo jasno, čez dan bo ponekod nastala kopasta oblačnost. Verjetnost za nevihte je zelo majhna, malce povečana je le pozno popoldne in zvečer v Julijcih in zahodnih Karavankah. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Toplotna obremenitev bo zelo visoka. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. julij:
27.7.1983
V višje ležečih predelih so zabeležili najvišjo temperaturo od začetka meritev in tudi v nekaterih krajih drugje je bilo izjemno vroče. Na postaji Stara Fužina v Bohinjski dolini se je živo srebro povzpelo na 37,7 stopinj C, na Vrhniki na 37,6 stopinj C, v Ljubljani na 37,1 stopinj C, v Ratečah na 36,1 stopinj C in v Babnem Polju na 34,5 stopinj C. Na postaji na Krvavcu (1740 m) so zabeležili edini vroč dan dosedaj, ogrelo se je na 30,0 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, so izmerili rekordnih 21,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Buenos Aires | vreme