Torek, 1. december 2020, 09:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.7.2020

Vremenska napoved - 25. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 25. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 25. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.7.2020Popoldne bodo padavine povsod ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem do 28 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo jasno, popoldne ali zvečer lahko v gorah nastane kakšna vročinska nevihta. V torek bo precej jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. julija do 3. avgusta

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, le v četrtek nas bo oplazila vremenska fronta. Precej negotov je še potek po nedelji.

V sredo bo jasno in vroče, proti večeru bodo v severni Sloveniji možne krajevne nevihte. V četrtek bo zlasti v severni polovici države več spremenljive oblačnosti, nastalo bo tudi nekaj neviht. V petek in soboto bo znova prevladovalo jasno vreme, v nedeljo in ponedeljek pa se možnost neviht ponovno nekoliko poveča. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bodo ponekod vzhodno od nas še padavine, drugje se bo od zahoda postopno delno jasnilo. V Alpah bo nastala kakšna ploha ali nevihta.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne v Alpah spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. V Kamniško-Savinjskih Alpah in na Pohorju bo v prvem delu dneva občasno še deževalo, popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo zmeren, ponekod v začetku tudi okrepljen veter severnih smeri, ki bo čez dan nekoliko slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, popoldne tudi posamezne plohe ali nevihte. Veter bo v glavnem šibak, pretežno zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. julij:
25.7.1987
Po 2. uri popoldne je neobičajno močno neurje s točo in močnim vetrom opustošilo severni del Prekmurja. Toča je v približno 10 km širokem pasu uničila večino pridelka, veliko škode je bilo tudi na sadnem drevju in vinski trti.

25.7.2006
Dan se je začel z zelo toplim jutrom. V Mariboru je bila najnižja temperatura 21,1 stopinj C, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 21,0 stopinj C, na Bizeljskem 20,4 stopinj C in v Celju 20,3 stopinj C. Celo na sicer hladnem Babnem Polju je bilo 16,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Essaouira | oglasi