Sreda, 2. december 2020, 01:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.7.2020

Vremenska napoved - 23. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 23. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 23. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.7.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj neviht. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do približno 31 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 17, na Primorskem do 19, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto dopoldne bo ponekod na vzhodnem delu države še občasno deževalo, na zahodnem delu države pa se bo že delno zjasnilo. Popoldne bo v glavnem jasno.
V nedeljo bo pretežno jasno, popoldne ali zvečer bodo na severnem delu države posamezne vročinske nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. julija do 1. avgusta

Nad južnim delom Evrope bo v glavnem vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Atlantske vremenske motnje bodo občasno vplivale zlasti na vreme v krajih severno od Alp. Proti koncu tedna se nakazuje prodor hladnega zraka nad srednjo Evropo.

Na začetku prihodnjega tedna bo večinoma jasno vreme s popoldanskimi temperaturami približno 30 stopinj, vročina se bo nekoliko stopnjevala. Možnost vročinskih neviht bo dokaj majhna. V četrtek se nakazuje ohladitev s padavinami, ob koncu tedna bo predvidoma suho s temperaturami med 25 in 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno, zlasti v hribovitem svetu bo nastalo nekaj krajevnih neviht.
Jutri bo v vseh sosednjih pokrajinah vreme nestanovitno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, najprej v krajih severno od nas, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje.


Gorski svet
Danes bo dopoldne delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi nevihtami. V sredogorju bo pihal šibek vzhodni, v visokogorju pa zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne padavine, tudi nevihte, ki se bodo marsikje zavlekle tudi v noč. V sredogorju bo pihal šibek jugovzhodni, v visokogorju pa zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. julij:
23.7.1998
Vroč dan z zelo toplim jutrom, v veliko krajih se temperatura ni spustila pod 20 stopinj C. V Sevnem na Dolenjskem in v Godnjah na Krasu se je zjutraj ohladilo le do 21,0 stopinj C, v Ljubljani do 20,6 stopinj C, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,3 stopinj C in na Lisci (943 m) do 20,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Vicente | vallon