Sobota, 28. november 2020, 00:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.7.2020

Vremenska napoved - 21. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 21. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 21. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.7.2020Popoldne bo v glavnem jasno. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.
Jutri bo spremenljivo oblačno, na zahodnem delu države in jugu v začetku še dokaj jasno. Krajevne padavine in nevihte se bodo že v prvem delu dneva začele pojavljati v severnih krajih, popoldne pa se bodo razširile nad večji del Slovenije. Le ob morju bo vztrajalo jasno in vroče vreme. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na Primorskem približno 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo vreme še nestanovitno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. julija
Nad južnim delom Evrope bo v glavnem vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Atlantske vremenske motnje bodo občasno vplivale zlasti na vreme v krajih severno od Alp.

V noči iz petka na soboto bodo padavine predvidoma ponehale, sobota in nedelja bosta v glavnem sončna dneva. Razvoj vremena v prihodnjem tednu je dokaj negotov. Najverjetneje bo večinoma jasno vreme s popoldanskimi temperaturami blizu 30 stopinj, možna pa bo tudi kakšna kratkotrajna osvežitev z nevihtami.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, popoldne bodo predvsem v Alpah nastale krajevne nevihte.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske spremenljivo oblačno, krajevne padavine in nevihte bodo možne že v jutranjem času. Čez dan se bo nestanovitno vreme z nevihtami razširilo nad večino sosednjih pokrajin, le ob severnem delu Jadrana bo jasno in vroče.


Gorski svet
Danes bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno z možnostjo posameznih neviht. Pihal bo rahel jugozahodni do zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, marsikje tudi megleno. Nastajale bodo plohe in nevihte. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodni, v visokogorju pa zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. julij:
21.7.1985
V Ilirski Bistrici je bil dopoldne kratkotrajen, vendar izjemno silovit naliv; v 15 minutah je padlo 56 milimetrov padavin!

21.7.2006
Na nekaterih primorskih meteoroloških postajah so izmerili najvišjo julijsko temperaturo od začetka meritev; tudi v notranjosti države je bilo zelo vroče. Na Slapu pri Vipavi se je ogrelo na 39,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici na 38,6 stopinj C, v Ljubljani so izmerili 35,9 stopinj C, na Letališču Portorož 35,4 stopinj C in v Postojni 35,0 stopinj C. Celo na Vojskem nad Idrijo (1067 m) je bilo nad 30 stopinj C, izmerili so 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ocos | hike bing