Sreda, 2. december 2020, 01:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.7.2020

Vremenska napoved - 20. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 20. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 20. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.7.2020Popoldne bo jasno s kopasto oblačnostjo. Verjetnost za plohe in nevihte bo znatna zlasti v gorskem svetu ter na severovzhodu države. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo oblačno, krajevne padavine se bodo od vzhoda razširile nad večji del države, vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri.
V četrtek bo vreme še spremenljivo s popoldanskimi plohami in nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. julija
Nad večjim delom Evrope bo pri tleh v glavnem vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa bodo prevladovali zahodni zračni tokovi s katerimi bodo prek slovenskih krajev občasno potovale bolj ali manj izrazite višinske motnje.

V petek kaže na deloma jasno in nestanovitno vreme, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in nevihte. Od sobote do torka je razvoj vremena še zelo negotov. Vreme bo še naprej nestanovitno. Po trenutnih izračunih je največja verjetnost za obilne padavine v soboto, sredi prihodnjega tedna pa kaže, da se bo vreme vsaj prehodno le nekoliko ustalilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. V Alpah bodo popoldne posamezne nevihte.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, popoldne pa bodo predvsem v Alpah nastale plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile tudi na kraje severno in zahodno od nas.


Gorski svet
Danes bo v začetku jasno. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Nastalo bo nekaj krajevnih ploh in neviht. Pihal bo rahel veter severnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8°C.

Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno z možnostjo neviht. Pihal bo rahel jugozahodni do zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. julij:
20.7.2007
Višek zelo izrazitega vročinskega vala, na nekaterih meteoroloških postajah so izmerili julijski rekord, v nekaterih krajih se je segrelo skoraj do 40 stopinj C! V Murski Soboti se je živo srebro dvignilo do 39,1 stopinj C, na Bizeljskem do 38,0 stopinj C, v Mariboru do 37,7 stopinj C, v Ljubljani do 37,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 34,1 stopinj C in na Lisci (947 m) 32,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pantelleria | hochfeiler