Sobota, 5. december 2020, 00:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.7.2020

Vremenska napoved - 2. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 2. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 2. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.7.2020Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Nastane lahko tudi kakšna močnejša nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, v jugovzhodni Sloveniji do 32 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki bodo popoldne in zvečer marsikje tudi ponehale. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25, na Primorskem približno 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na Primorskem v glavnem jasno s šibko burjo. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo.
V nedeljo bo precej jasno in ponovno bolj vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. julija

V ponedeljek bo nad Alpami še območje visokega zračnega tlaka, v noči iz ponedeljka na torek pa nas bo prešla hladna fronta. Po njenem prehodu se bo nad srednjo Evropo in Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma proti koncu prihodnjega tedna nekoliko oslabelo. V spodnji plasti ozračja bodo nad nami prevladovali vzhodni vetrovi.

V ponedeljek bo še jasno in poletno vroče. V noči iz ponedeljka na torek bo nekaj padavin in neviht, ozračje se bo osvežilo. V torek se bo počasi jasnilo, na Primorskem bo zapihala burja. Od srede do sobote kaže na jasno in postopno ponovno toplejše vreme, vendar brez hude vročine, kakšna nevihta bo možna zlasti nad hribovitimi kraji.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč.
Jutri bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami. Padavine bodo proti večeru marsikje ponehale. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja. Osvežilo se bo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v megli. Že dopoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta, bolj pogoste pa bodo sredi dneva in popoldne. Krajevne padavine se bodo nadaljevale tudi v večer. Veter bo v glavnem šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na 2500 pa približno 9 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Še se bodo pojavljale krajevne padavine tudi nevihte. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na 2500 pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. julij:
2.7.2007
V popoldanskih urah se je nad Vrhniko in okolico razbesnelo neurje z izjemno količino padavin, v nekaterih krajih je v nekaj urah padlo preko 150 milimetrov padavin. Naslednjega dne zjutraj so na Vrhniki izmerili 181 milimetrov, v Logatcu 110 milimetrov in na Hrušici 97 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Somaemuldo | monte