Sobota, 5. december 2020, 00:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.7.2020

Vremenska napoved - 19. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 19. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 19. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.7.2020Popoldne bo na Primorskem v glavnem jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severnem delu države občasno tudi pretežno oblačno, nastalo bo še nekaj krajevnih ploh. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 27 °C.
Jutri bo precej jasno. Zlasti v gorskem svetu bodo popoldne ali zvečer posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo jasno in vroče, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije posamezne krajevne plohe in nevihte. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. julija
Nad večjim delom Evrope se bo vzpostavil zahodni zračni tok. V petek ali v soboto bo nad severnim Sredozemljem nastalo plitvo ciklonsko območje. Nad naše kraje bo dotekala precej vlažna in nestabilna zračna masa.

V četrtek in petek bo v začetku precej jasno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo v petek pogostejše. Predvidoma se bodo v noči iz petka na soboto padavine in tudi nevihte od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Tudi v nadaljevanju bo ostalo spremenljivo s pogostimi plohami in nevihtami. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana in v krajih zahodno od nas v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.
Jutri bo precej jasno. V Alpah bodo popoldne posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Sredi dneva in popoldne bo nekaj krajevnih ploh. Pihal bo rahel, v visokogorju zmeren severnik. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 13, na višini 2500 metrov približno 6°C.

Jutri zjutraj bo v začetku jasno, dopoldne bo začela nastajati kopasta oblačnost. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Nastalo bo nekaj krajevnih neviht. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8°C.

Vremenski pojavi na dan 19. julij:
19.7.1970
Dan se je začel z neobičajno svežim jutrom, še posebej na Vipavskem in v Posočju. Od uradnih postaj pod 1000 m je bilo najhladneje v Babnem Polju z 0,7 stopinj C, v Čepovanu so izmerili 3,2 stopinj C, v Postojni 3,8 stopinj C, v Tolminu 5,5 stopinj C in na Slapu pri Vipavi 6,0 stopinj C.

19.7.1978
Obalo je približno 7. ure zjutraj prizadelo zelo močno neurje z orkanskimi sunki vetra, ki so podrli številna drevesa in odkrivali strehe. Na meteorološki postaji Portorož Beli Križ je najmočnejši sunek vetra po korigiranih podatkih anemometra dosegel hitrost 200minus 220 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Scario | hike