Torek, 1. december 2020, 09:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.7.2020

Vremenska napoved - 17. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 17. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.7.2020Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem približno 27 °C.
Preko noči se bo delno ranebo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 15 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severnem delu države tudi pretežno oblačno. Še bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše na vzhodnem delu države. Pihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na zahodnem delu države jasno, drugje pa spremenljivo oblačno, popoldne bo še nastalo nekaj krajevnih ploh. V ponedeljek bo precej jasno in precej topleje. V gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. julija

V torek bodo v višinah nad nami prevladovali zahodni vetrovi, s katerimi bo pritekal toplejši in tudi bolj suh zrak. V sredo bo na naše kraje predvidoma vplivala višinska dolina z vremensko fronto, potem se bo v višinah ponovno vzpostavil zahodni zračni tok. Nad naše kraje se bo od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo koncu prihodnjega tedna oslabelo.

V torek kaže na jasno poletno vreme, le v gorskem svetu in izključena kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C. V sredo bodo ob vremenski motnji padavine, ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna ponovno kaže na suho in postopno toplejše vreme. Ob koncu prihodnjega tedna se bo verjetnost za padavine ponovno nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Bolj jasno bo ob Jadranu, kjer bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bodo popoldne nastale plohe ali nevihte. Ob Jadranu bo jasno in v glavnem brez padavin, še bo pihala burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih, nekoliko več jasnine bo nad primorskimi hribi. Po krajšem premoru se bodo znova začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo zmeren severnik. Na 1500 m bo približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri zjutraj se bo prehodno delno ranebo zjasnilo. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno in tudi megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Še bo pihal zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov približno 1°C.

Vremenski pojavi na dan 17. julij:
17.7.1972
Neobičajno toplo jutro v nekaterih krajih v jugozahodni Sloveniji. V Ajdovščini je bila najnižja temperatura 24,3 stopinj C, v Solkanu 23,1 stopinj C, v Kopru 22,8 stopinj C in v Ilirski Bistrici 19,5 stopinj C.

17.7.2010
Izjemno, v nekaterih krajih rekordno toplo jutro. V Sevnem nad Litijo se živo srebro ni spustilo pod 23,2 stopinj C, v Ljubljani je minimalna temperatura znašala 22,3 stopinj C, v Preddvoru in Postojni 21,3 stopinj C, na Lisci nad Sevnico (943 m) 20,8 stopinj C in v Ratečah (864 m) 17,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jebudo | video