Sobota, 5. december 2020, 00:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.7.2020

Vremenska napoved - 16. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 16. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 16. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.7.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo posamezne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.
Preko noči bodo padavine prehodno zajele večji del države.
Jutri bo v začetku oblačno z dežjem, ki bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo, še bodo možne posamezne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo na zahodnem delu države jasno, drugje pa spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe ali nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. julija

V ponedeljek in torek bodo v višinah nad nami prevladovali zahodni do severozahodni vetrovi, s katerimi bo pritekal toplejši in tudi bolj suh zrak. V sredo bo na naše kraje predvidoma vplivala višinska dolina z vremensko fronto, potem se bo ponovno vzpostavil zahodni zračni tok.

V ponedeljek in torek kaže na jasno poletno vreme, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v ponedeljek in torek približno 30 °C. V sredo bodo ob vremenski motnji padavine, ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna ponovno kaže na suho in postopno toplejše vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob Jadranu razmeroma jasno, drugje pa spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in posameznimi nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč.
Jutri dopoldne bo v krajih južno od nas še deževalo. Čez dan bo delno jasno, zlasti v Alpah bo popoldne še nekaj ploh. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno. Že dopoldne se bodo ponekod pojavljale manjše padavine, popoldne bodo nastale tudi plohe ali posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ki bodo dopoldne ponehale. Čez dan se bo jasnilo, vendar bo približno vrhov še nastajala kopasta oblačnost, možne bodo posamezne plohe. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Vremenski pojavi na dan 16. julij:
16.7.1925
V Podkraju nad Ajdovščino je bila dopoldne izmerjena zelo velika 24-urna višina padavin: 196 milimetrov.

16.7.1970
Do jutra je v pasu od Ljubljanske kotline in Zgornjesavske doline do Pohorja v enem dnevu padlo izjemno veliko dežja, na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen nov julijski rekord v dnevni višini padavin. V Logarski Dolini so izmerili 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 163 milimetrov, v Javorjah nad Poljansko dolino 133 milimetrov, v Kranju 121 milimetrov, v Ratečah 116 milimetrov in v Škofji Loki 102 milimetrov padavin. Čez dan je bilo tudi neobičajno hladno, najvišja dnevna temperatura je bila minus 2,7 stopinj C na Kredarici, 10,2 stopinj C v Postojni, 12,0 stopinj C v Ljubljani in 12,7 stopinj C v Novem mestu. Zjutraj so pri Domu na Komni izmerili 10 centimetrov in na Kredarici 4 centimetrov novega snega.

16.7.2010
Zgodaj zjutraj je močan naliv zajel območje Lendave, samodejna meteorološka postaja je zabeležila 48 milimetrov padavin v 45 minutah. Sicer je bilo jutro v večjem delu države neobičajno toplo, v nekaterih krajih se ni ohladilo pod 20 stopinj C. V Bizeljskem je najnižja jutranja temperatura znašala 23,0 stopinj C, v Metliki 22,8 stopinj C, v Celju 22,0 stopinj C in v Ljubljani 21,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ocean City MD | waterfall bing