Ponedeljek, 30. november 2020, 21:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.7.2020

Vremenska napoved - 15. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 15. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 15. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.7.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v goratem svetu bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 °C.
Jutri bo ob morju razmeroma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v začetku oblačno z dežjem, ki bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.
V soboto bo na zahodnem delu države jasno, drugje pa spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. julija

V nedeljo se bo višinsko jedro hladnega zraka iznad srednje Evrope pričelo umikati proti vzhodu. V višinah bodo nad nami potem nekaj dni prevladovali severozahodni vetrovi, s katerimi bo pritekal postopno toplejši in tudi bolj suh zrak.

V nedeljo bo na vzhodnem delu države še nekaj oblačnih ostankov, sicer pa bo večinoma jasno vreme s popoldanskimi nevihtami. V ponedeljek in torek kaže na jasno poletno vreme, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v ponedeljek in torek približno 30 °C. Od srede do petka se bo verjetnost popoldanskih neviht nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti na območju Alp bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo ob Jadranu razmeroma jasno, drugje pa spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno in ponekod megleno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Vremenski pojavi na dan 15. julij:
15.7.1998
V nekaterih krajih v zahodni, osrednji in severni Sloveniji je bila zjutraj izmerjena rekordna dnevna višina padavin v mesecu juliju. Na postaji Na Stanu na Idrijskem je do jutra v enem dnevu padlo 102 milimetrov padavin, v Rovtah nad Logatcem in Črni vasi na Ljubljanskem barju 98 milimetrov, v Gornjem Gradu 89 milimetrov in v Velenju 80 milimetrov. Največ dežja, 144 milimetrov, so namerili v Ligu, nad Soško dolino.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Somaemuldo | monte