Četrtek, 3. december 2020, 15:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.7.2020

Vremenska napoved - 14. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 14. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.7.2020Popoldne bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo zlasti v severozahodni Sloveniji nastale posamezne plohe ali nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo ob morju razmeroma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.
V petek bo v začetku oblačno, dež bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Na Primorskem bo še pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. julija

V soboto se bo višinsko jedro hladnega zraka iznad srednje Evrope pričelo umikati proti vzhodu. V višinah bodo nad nami potem nekaj dni prevladovali severozahodni vetrovi, s katerimi bo pritekal postopno toplejši in tudi bolj suh zrak.

V soboto bo na vzhodnem delu države še nekaj oblačnih ostankov, sicer pa bo večinoma jasno vreme. V nedeljo, ponedeljek in torek kaže na jasno poletno vreme, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v ponedeljek in torek približno 30 °C. V sredo in v četrtek se bo verjetnost popoldanskih neviht nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, nekoliko več spremenljive oblačnosti bo v Alpah.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti na območju Alp bodo popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 4 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno in ponekod megleno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Vremenski pojavi na dan 14. julij:
14.7.1972
Na severovzhodu Slovenije so po obilnem dežju od 12. julija zvečer do 13. julija zvečer opazovalci zjutraj namerili izjemno veliko dvodnevno vsoto padavin. Na Glažuti na Pohorju je padlo 153 milimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 142 milimetrov, v Lendavi 134 milimetrov in v Veržeju 117 milimetrov padavin.

14.7.1988
Nalivi v severozahodni Sloveniji, čez dan je v nekaterih krajih padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so največ dežja v preteklih 24 urah, 160 milimetrov, namerili v Ukancu; v vaseh Krn in Livek v Posočju je padlo 144 milimetrov in na Mrzlem Studencu na Pokljuki 117 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Duće | webcam site