Ponedeljek, 23. november 2020, 20:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.7.2020

Vremenska napoved - 11. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 11. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 11. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.7.2020Sredi dneva in zgodaj popoldne bodo predvsem na severnem delu države nastajale plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.
Preko noči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala burja. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem približno 16 °C.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 24, na Goriškem in ob morju približno 26 °C.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.
V ponedeljek in torek bo v glavnem jasno, vendar razmeroma sveže. Veter bo počasi slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. julija

Nad Evropo bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, pri nas pa bo v spodnjih plasteh ozračja pihal severovzhodnik. Občasno bodo na vreme v slovenskih krajih vplivale višinske doline hladnega in vlažnega zraka.

Pričakujemo dokaj jasno vreme. Popoldne bo predvsem v hribih povečana verjetnost za nevihte, sicer pa bo verjetnost za padavine precej majhna. Temperature bodo v glavnem med 25 in 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vpliv hladne fronte s padavinami, nevihtami in ohladitvijo od severa zajel vse sosednje pokrajine.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana jasno z zmerno burjo, drugje bo občasno še zmerno oblačno.


Gorski svet
Danes dopoldne bo oblačnost povečala, v hribih na zahodnem delu države bo že možna kakšna ploha. Popoldne bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Dopoldne bo pihal rahel veter južnih smeri, popoldne pa bo ob nevihtah zapihal okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva še približno 16, na višini 2500 metrov približno 9 °C, popoldne in zvečer pa se bo občutno ohladilo.

Jutri bo v glavnem jasno z dnevno kopasto oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Sveže bo, na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 10, na višini 2500 metrov približno 3°C.

Vremenski pojavi na dan 11. julij:
11.7.1957
V obilenem deževju v Slovenskih goricah je krajevno padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so na Jeruzalemu izmerili 162 milimetrov, v Veržeju 90 milimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 80 milimetrov in v Gornji Radgoni 67 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

11.7.1968
Zelo vroče popoldne, predvsem na nekaterih meteoroloških postajah v vzhodni Sloveniji so izmerili tudi najvišjo julijsko temperaturo od začetka meritev. V Turškem Vrhu v Halozah se je ozračje segrelo na 37,3 stopinj C, v Murski Soboti so izmerili 37,2 stopinj C, na Bizeljskem 36,9 stopinj C, v Mariboru 35,7 stopinj C ter v Kopru 35,0 stopinj C.

11.7.2011
Med 18. in 19. uro je silovito neurje s točo opustošilo območje Kozjanskega in Obsotelja. V nekaterih krajih je padala za jajce debela toča.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Spiekeroog | waterfall bing