Četrtek, 3. december 2020, 15:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.7.2020

Vremenska napoved - 10. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 10. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 10. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.7.2020Danes bo precej jasno, ponekod bo pihal rahel veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 °C.
Tudi preko noči bo še precej jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18 °C.
Jutri bo po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severnem delu države nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.

Opozorilo: V soboto popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.
Do nedelje zjutraj se bo ranebo zjasnilo, po kotlinah bo nastalo nekaj megle.
Nedelja in ponedeljek bosta v glavnem sončna in hladnejša dneva. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. julija

Nad Evropo bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, pri nas pa bo v spodnjih plasteh ozračja pihal severovzhodnik. Prehod vremenske motnje prek območja Alp je predviden v noči s srede na četrtek.

Pričakujemo dokaj jasno, vendar razmeroma sveže vreme. Le v noči iz srede na četrtek bo prehodno lahko deževalo. Popoldanske temperature v glavnem ne bodo presegale 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno in vroče.
Jutri bo vpliv hladne fronte s padavinami, nevihtami in ohladitvijo že dopoldne zajel kraje severno od nas, do večera pa se bo razširil nad vse sosednje pokrajine.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na 2500 pa približno 12 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva pa bo oblačnost povečala. Popoldne bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Dopoldne bo pihal rahel veter južnih smeri, popoldne pa bo ob nevihtah zapihal okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva še približno 16, na 2500 pa približno 10 °C, popoldne in zvečer pa se bo občutno ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 10. julij:
10.7.1999
Čez dan je lokalno obilno deževje, ki se je začelo prejšnji dan, ponehalo. V nekaterih krajih so zjutraj naslednjega dne izmerili zelo veliko dvodnevno višino padavin. V Lovrencu na Pohorju je padlo 191 milimetrov, v Gradišču pri Slovenj Gradcu 147 milimetrov, na Otoku pri Cerkniškem jezeru in Hribu v Loškem potoku 136 milimetrov in na Fužini na Dolenjskem 124 milimetrov padavin. Opazovalec na Zbelovski Gori pri Slovenskih Konjicah je izmeril 47 milimetrov padavin v 35-minutnem silovitem nalivu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cape Egmont | cottage bing