Nedelja, 29. november 2020, 05:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.7.2020

Vremenska napoved - 1. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 1. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 1. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.7.2020Popoldne in zvečer bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31, v jugovzhodni Sloveniji do 33 °C.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Na zahodnem delu države bodo prve plohe in nevihte možne že zjutraj, drugje v glavnem sredi dneva in popoldne, ponekod pa se bodo nadaljevale tudi v noč na petek. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 25 do 30, v jugovzhodni Sloveniji do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Osvežilo se bo.
V soboto bo na Primorskem v glavnem jasno s šibko burjo. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. julija

Do ponedeljka bo nad Alpami območje visokega zračnega tlaka, v noči iz ponedeljka na torek pa nas bo prešla hladna fronta. Po njenem prehodu se bo nad srednjo Evropo in Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V spodnji plasti ozračja bodo nad nami prevladovali vzhodni vetrovi.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno in poletno vroče. V noči iz ponedeljka na torek bo nekaj padavin in neviht, ozračje se bo osvežilo. V torek se bo počasi jasnilo. Od srede do petka kaže na jasno in postopno ponovno toplejše vreme, vendar brez hude vročine in brez neviht.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, popoldne bodo zlasti v Alpah krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale,bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na petek.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno. Že dopoldne bodo rasli kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhove zavili v meglo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 pa približno 11 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v megli. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Veter bo v glavnem šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na 2500 pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. julij:
1.7.1960
Mesec julij se je začel z zelo svežim vremenom, v nekaterih krajih v višjih legah je bila celo slana. V Babnem Polju je minimalni termometer pokazal minus 1,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah se je ohladilo na 0,0 stopinj C, na Rakitni na 0,2 stopinj C, v Kočevju na 3,9 stopinj C ter v Črnomlju in na Pragerskem do 4,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Visby | hochfeiler