Sobota, 28. november 2020, 18:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.6.2020

Vremenska napoved - 7. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 7. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 7. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.6.2020Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na vzhodnem delu države do 28 °C.
Zvečer in preko noči bodo padavine, tudi nevihte od zahoda zajele večji del države. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, ob morju približno 18 °C.
Jutri bo oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Zlasti na zahodnem delu države bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo v glavnem oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. junija
Od četrtka dalje bo vpliv višinskega območja s hladnim zrakom nad našimi kraji predvidoma slabel, tako da bo vsaj prehodno nekoliko stanovitnejše. Potek v začetku prihodnjega tedna je še precej negotov, vendar zaenkrat je kakšna izrazitejša vremenska sprememba manj verjetna.

V četrtek bo že nekoliko več sonca, čez dan lahko nastanejo še posamezne plohe ali nevihte. V petek in soboto zaenkrat kaže na jasno in toplejše vreme. Od nedelje dalje se nakazuje ponovno malo več možnosti za kakšno popoldansko ploho ali nevihto.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo spremenljivo do pretežno oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami, drugje bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo v glavnem oblačno s pogostimi padavinami, deloma nevihtami.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah v začetku precej jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, v visokogorju lahko občasno tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo zlasti v Julijcih in v predalpskem svetu jugozahodne Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte. Padavine, tudi nevihte, pa bodo pogostejše zvečer in v noči iz nedelje na ponedeljek, ko se bodo širile proti vzhodu.
Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo oblačno, tudi megleno, s pogostimi padavinami, deloma nevihtami. Veter bo v glavnem šibak, pretežno južnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.


Vremenski pojavi na dan 7. junij:
7.6.1986
Na notranjskih planotah je bila zjutraj slana, neobičajno hladno za mesec junij je bilo tudi drugje. Na Rakitni je bila minimalna temperatura minus 3,0 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 2,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah minus 1,8 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 1,0 stopinj C in Biljah pri Novi Gorici 4,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bach Long Vi | webcams bing