Sobota, 28. november 2020, 09:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.6.2020

Vremenska napoved - 6. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 6. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 6. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.6.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v hribovitem svetu zahodne in osrednje Slovenije bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.
Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo zlasti v zahodnih krajih plohe in nevihte, ki se bodo v noči iz nedelje na ponedeljek razširile na večji del države. Jugozahodnik se bo okrepil. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na vzhodnem delu države do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. junija
V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo in severnim Sredozemljem zadrževalo višinsko območje hladnega zraka. V začetku bodo naši kraji pod vplivom južnih, v drugi polovici tedna pa predvidoma vzhodnih višinskih vetrov, ki bodo k nam prinašali vlažen zrak.

Vreme bo nestanovitno z občasnimi sončnimi obdobji in s težiščem pojavljanja krajevnih padavin in neviht nad zahodno polovico države. Predvidoma bo proti koncu prihodnjega tedna padavin nekoliko manj. V primeru jasnega vremena bodo najvišje dnevne temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji. Nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Drugje bo dokaj jasno s kakšno popoldansko ploho.
Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Plohe in nevihte bodo najbolj verjetne v krajih zahodno od nas, največ sonca pa bo v krajih južno od nas. Krepil se bo jugozahodni veter, ob morju jugo.


Gorski svet
Danes bo v hribih zahodne Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Nastajale bodo posamezne plohe ali nevihte. Drugje bo zlasti dopoldne več sonca, sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastane lahko kakšna ploha.
Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah deloma jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, v visokogorju lahko občasno tudi megleno. Zlasti v Julijcih bodo popoldne občasne padavine, tudi nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na ponedeljek in se razširile proti vzhodu.
Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.


Vremenski pojavi na dan 6. junij:
6.6.1988
Približno 24 ur trajajoče neobičajno močno deževje na Štajerskem in Koroškem je zjutraj ponehalo. V Logarski Dolini je padlo 119 milimetrov, v Mozirju 103 milimetrov, v Mariboru in Gornjem Gradu 86 milimetrov ter v Ravnah na Koroškem 85 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Balgarevo | oglasi