Petek, 27. november 2020, 04:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.6.2020

Vremenska napoved - 5. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 5. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.6.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 °C.
Jutri bo deloma jasno, v višjih predelih zahodne Slovenije pretežno oblačno in zlasti tam bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24, na vzhodnem delu države in ob morju do 27 °C.

Opozorilo: Zlasti na severnem Primorskem bodo do poznega popoldneva še nastajale nevihte s krajevno močnimi nalivi.
V nedeljo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v višjih predelih bodo nastale popoldanske plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodnik. V ponedeljek bo oblačno s krajevnimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. junija
V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo, severnim Sredozemljem in Jadranom zadrževalo višinsko območje hladnega zraka. V začetku bodo naši kraji pod vplivom južnih, v drugi polovici tedna pa predvidoma vzhodnih višinskih vetrov, ki bodo k nam prinašali vlažen zrak.

Vreme bo nestanovitno z občasnimi sončnimi obdobji in s težiščem pojavljanja krajevnih padavin in neviht nad zahodno polovico države. V primeru jasnega vremena bodo najvišje dnevne temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo, ki bo čez dan slabel.
Jutri bo v Karnijskih Alpah pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugje spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in marsikje megleno. Občasno bo deževalo, vmes bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo v hribih zahodne Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno, v visokogorju lahko občasno tudi megleno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte.
Drugje bo več sonca zlasti dopoldne, ponekod bo zjutraj nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastane lahko kakšna ploha.
Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.


Vremenski pojavi na dan 5. junij:
5.6.1954
Silovito neurje v noči s 4. na 5. mesec junij je na Celjskem in Kozjanskem povzročilo katastrofalno vodno ujmo. Največjo 24 urno količino padavin so ob 7. uri zjutraj namerili v Krškem, 140 milimetrov; Paški Kozjak je prejel 137 milimetrov padavin, Planina pri Sevnici 135 milimetrov, Dolenji Globodol v Suhi Krajini 112 milimetrov, Ljubno ob Savinji 108 milimetrov in Celje 103 milimetrov.

5.6.1962
Najhladnejše junijsko jutro na večini meteoroloških postaj v vzhodnem delu Slovenije v zadnjih desetletjih. V Babnem Polju se je ohladilo do minus 4,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu so izmerili minus 2,3 stopinj C, na Pragerskem minus 1,0 stopinj C, v Rogaški Slatini -0,3 stopinj C in v Mozirju -0,2 stopinj C.

5.6.1986
Preko noči se je ohladilo in meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila pod 1000 m (Lisca, Rateče, Podkraj). V sredogorju je tudi čez dan deloma še snežilo. Zjutraj naslednjega dne je bilo na Rogli (1335) 23 centimetrov, na Krvavcu (1740 m) 10 centimetrov, na Voglu (1535 m) 8 centimetrov in na Kumu (1218 m) 4 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Portland ME | waterfall bing