Torek, 1. december 2020, 03:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.6.2020

Vremenska napoved - 4. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 4. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.6.2020Popoldne bo v vzhodni Sloveniji še deloma jasno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na vzhodnem delu države do približno 24 °C.
Preko noči bo oblačno, padavine se bodo okrepile in do jutra razširile na vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 17 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti plohe in nevihte. Še bo vetrovno. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 °C.

Opozorilo: Preko noči bodo zlasti v zahodni polovici države ob prehodu fronte krajevno močni nalivi. 
V soboto in nedeljo bo ob morju in v vzhodni Sloveniji dokaj jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe, v nedeljo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. junija
V celotnem obdobju bomo pod vplivom jugozahodnega višinskega vetra, k nam bo pritekal topel in občasno bolj vlažen zrak. Vremenska fronta nas bo predvidoma prešla v ponedeljek.

V ponedeljek se bo dež razširil na vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte. V torek bodo že obdobja jasnega vremena, popoldne pa lahko še pričakujemo plohe in nevihte. Od srede do sobote bo večja verjetnost za padavine v zahodni polovici države, proti vzhodu in ob morju pa bo tudi nekaj sonca. Postopno bo topleje, ob koncu obdobja bodo najvišje dnevne temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije še nekaj sonca. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, v krajih zahodno od nas bodo tudi nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana pa zmeren jugo.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Občasno bo deževalo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri
bo pretežno oblačno in marsikje megleno. Občasno bo deževalo, vmes bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. junij:
4.6.1948
Ob 7. uri zjutraj so na številnih meteoroloških postajah v zahodni in severni Sloveniji izmerili zelo veliko 24 urno višino padavin, čez dan pa je padlo še nekaj deset milimetrov padavin. V Trnovem nad Novo Gorico je padlo 200 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 185 milimetrov, v Šempasu na Goriškem 171 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 132 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 115 milimetrov padavin v enem dnevu.

4.6.1991
V nalivih v jugozahodni Sloveniji in Posočju je v 14 urah padlo do približno 100 milimetrov padavin. Največjo 24 urno količino padavin, 129 milimetrov, so izmerili v Kobaridu. V Postojni je padlo 121 milimetrov, na Otoku pri Cerkniškem jezeru 117 milimetrov, v Godnjah na Krasu 112 milimetrov in v Opatjem selu na Krasu 111 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Soderarm | hochfeiler