Sreda, 25. november 2020, 23:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.6.2020

Vremenska napoved - 30. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 30. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 30. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.6.2020Popoldne se bo počasi povsod nebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 29, na Primorskem do 31 °C.
Jutri bo jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zlasti v severovzhodni Sloveniji nadaljevale v noč. Jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč.
V petek nas bo prešla hladna fronta s padavinami, v začetku bodo tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. julija

Od sobote do ponedeljka bo nad Alpami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v torek slabelo. V sredo nas bo predvidoma prešla hladna fronta, potem pa se bo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od sobote do torka bo večinoma jasno vreme, v torek popoldne se bo verjetnost za nevihte povečala. Na Primorskem bo pihala rahla burja, tam bodo najvišje temperature približno 30 °C. Drugje vročine ne bo. V sredo se bo verjetnost za padavine in nevihte povečala, že v četrtek pa naj bi se znova nebo zjasnilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, v začetku ponekod še zmerno oblačno.
Jutri bo v glavnem jasno, v Alpah bodo krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno z občasnim rahlim dežjem. Čez dan se bodo oblaki trgali, vendar tudi popoldne bodo nekateri vrhovi še v oblakih. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 pa približno 9 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno. Že dopoldne bodo rasli kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhove zavili v meglo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na 2500 pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. junij:
30.6.1950
Drugi dan najbolj izrazitega vročinskega vala pri nas v 20. stoletju; še posebej vroče je bilo na vzhodnem delu države. V Murski Soboti se je ogrelo na 37,0 stopinj C, v Celju in Novem mestu je maksimalni termometer pokazal 36,2 stopinj C, v Mariboru 35,0 stopinj C ter v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 34,8 stopinj C.

30.6.1994
Neobičajno vroč junijski dan, še posebej v Slovenski Istri, kjer je pihala rahla burja. Na Letališču Portorož se je ogrelo do 35,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 33,7 stopinj C, v Koštaboni do 33,6 stopinj C in na Slapu pri Vipavi do 33,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Barreiro | panorama