Torek, 1. december 2020, 03:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.6.2020

Vremenska napoved - 3. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 3. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 3. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.6.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zlasti na zahodnem delu države nadaljevale tudi v noč. Zapihal bo jugozahodnik. Temperature bodo od 22 do 26 °C.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji večji del dneva še v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na vzhodnem delu države do približno 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do petka zjutraj se bo dež razširil na vso Slovenijo. V drugi polovici noči in v petek zjutraj bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V petek čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale krajevne padavine, zlasti plohe in nevihte. Še bo vetrovno.
V soboto bo ob morju in v vzhodni polovici države dokaj jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. junija
V celotnem obdobju bomo pod vplivom jugozahodnega višinskega vetra, k nam bo pritekal topel in občasno bolj vlažen zrak. Vremenska fronta nas bo predvidoma prešla v ponedeljek.

V nedeljo bo na vzhodnem delu države delno jasno in suho vreme, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek se bo dež razširil na vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte. V torek bodo že obdobja jasnega vremena, popoldne pa lahko še pričakujemo plohe in nevihte. Od srede do petka bo verjetnost za padavine majhna. Postopno bo topleje, ob koncu obdobja bodo najvišje dnevne temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile tudi nad severni Jadran.
Jutri bo vzhodno od Slovenije še delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana pa zmeren jugo.


Gorski svet
Danes zjutraj bo še delno jasno, pozneje pa spremenljivo oblačno, ponekod na območju zahodnih in južnih Julijcev tudi megleno. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v zahodnih gorstvih nadaljevale v večer. Veter bo šibak do zmeren, obračal se bo na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Občasno bo deževalo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. junij:
3.6.1958
Višek tretjega vročinskega vala v tem letu. Najtopleje je bilo v Črnomlju s 33,4 stopinj C, v Kostanjevici na Krki je bilo z 33,2 stopinj C le malenkost manj vroče; 33 stopinj C so izmerili tudi na Bizeljskem in v Gornjem Lenartu. V Celju se je temperatura povzpela na 32,0 stopinj C, v Mariboru pa na 31,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Clifden | cottage bing