Ponedeljek, 23. november 2020, 17:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.6.2020

Vremenska napoved - 29. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 29. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 29. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.6.2020Popoldne bo od severa oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, potem se bodo pojavljale tudi južneje. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Zlasti na severovzhodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 19, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29, na Primorskem do 31 °C.

Opozorilo: Danes popoldne bodo zlasti na severovzhodu Slovenije lahko nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi, ni izključen pojav toče.
V sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici države.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. julija

V petek nas bo dosegla izrazitejša višinska motnja. Od sobote do ponedeljka bo nad nami šibak anticiklon, v sredini prihodnjega tedna pa nas bo predvidoma dosegla nova izrazita motnja.

V petek nas bo prešla hladna fronta s padavinami, v začetku bodo tudi nevihte. Od sobote do ponedeljka kaže na stabilnejše vreme z manjšo verjetnost za popoldanske nevihte. Ob koncu obdobja bo verjetnost za padavine znova večja. Tudi ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu in v krajih južno od nas jasno in vroče. Drugje se bodo od severa začele pojavljale plohe in nevihte.
Jutri bo v krajih južno od nas jasno, drugje v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo.


Gorski svet
Danes bo v začetku dokaj jasno, čez dan pa bo oblačnost od severa naraščala. Popoldne bodo od severa začele nastajati krajevne plohe in nevihte. V začetku bo pihal rahel do zmeren jugozahodni veter, popoldne pa bo zapihal severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na 2500 pa približno 10 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Čez dan se bo zlasti v hribih na vzhodnem delu države jasnilo, v Julijcih in Karavankah pa bo več oblačnosti, še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. junij:
29.6.1948
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah, predvsem v hribovitih predelih, izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. Največ, 161 milimetrov padavin, je bilo v Črnem Vrhu nad Idrijo; na Otlici nad Ajdovščino so namerili 135 milimetrov, v Podbrdu v Baški dolini 102 milimetrov, v Ajdovščini 101 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 93 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 81 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Orland | mountaineering