Ponedeljek, 23. november 2020, 18:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.6.2020

Vremenska napoved - 28. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 28. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 28. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.6.2020Popoldne bo pretežno jasno, na severnem delu države bo možna kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.
Jutri bo dopoldne precej jasno, pihal bo jugozahodni veter. Popoldne bo od severa oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, zvečer se bodo pojavljale tudi južneje. Ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bodo v začetku še manjše krajevne padavine, čez dan se bo nebo zjasnilo. Prehodno bo malo hladneje.
V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. julija

V višinah bo prevladoval zahodni do jugozahodnik. Izrazitejša višinska motnja nas bo najverjetneje dosegla v petek. V soboto bo prehodno nad nami šibak anticiklon, v nedeljo pa se bo bližala že nova motnja, za njo pa se bo od zahoda okrepil anticiklon, dotekal bo hladnejši zrak.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne nevihte. Najvišje temperature bodo od 26 do 32 °C. V petek nas bo prešla hladna fronta s padavinami, v začetku bodo tudi nevihte. V soboto kaže na stabilnejše vreme, v nedeljo pa se bo verjetnost za popoldanske krajevne nevihte ponovno povečala in v noči iz nedelje na ponedeljek nas bo predvidoma prešla nova hladna fronta. V ponedeljek bo vreme še negotovo, nekoliko ohladilo se bo. V torek se bo za nekaj dni vreme umirilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, v Alpah bodo nastajale posamezne nevihte.
Jutri bo ob Jadranu in v krajih južno od nas še jasno in vroče. Drugje se bodo sredi dneva in popoldne od severa pojavljale plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno. Čez dan se bo razvijala kopasta oblačnost, popoldne in zvečer bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo rahel jugozahodni veter, le zjutraj in deloma dopoldne v vzhodnem delu slovenskih gora jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 pa približno 11 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno. Čez dan se bo razvijala kopasta oblačnost, vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na 2500 pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. junij:
28.6.1935
V večjem delu Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v obdobju 1895minus 1949, v veliko krajih se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj C. V Murski Soboti so izmerili 39,0 stopinj C, v Gornjem Lenartu pri Brežicah je bilo 38,2 stopinj C, v Ljubljani 38,0 stopinj C in na Rakitni 33,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Primorsko | oglasi